13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAeronava Wizz Air a Craiovei aterizează pe 23 iulie

Aeronava Wizz Air a Craiovei aterizează pe 23 iulie

http://www.youtube.com/watch?v=4vKwmlvH4FE

Aeronava Wizz Air Airbus A320 cu 180 de locuri va ateriza la Craiova pe 23 iulie, odată cu deschiderea noii baze operaționale a companiei în Bănie. Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a explicat, în cadrul ședinței Consiliului Județean Dolj de vineri, că aceasta va fi primită așa cum se cuvine în orașul nostru.
„Până la ședința următoare avem un eveniment deosebit de important, la care sperăm ca toți consilierii județeni să facă parte, chiar dacă este în această perioadă de vară când mai sunt și concedii. Este vorba despre deschiderea bazei operaționale a companiei Wizz Air, sosirea la Craiova a unui avion care este destinat Aeroportului din Craiova, a nouăsprezecea bază în Europa din cele 124 de aeroporturi pe care zboară compania Wizz Air și a cincea din România. Aeronava va veni, probabil, pe 23 iulie. O vom întâmpina cu tunuri de apă – botezul -, dat fiind faptul că va fi a noastră. În aceeași zi va începe și operarea. Probabil că, în acea zi de miercuri, zborul de Bergamo care ar trebui în mod normal să fie dimineața se va desfășura tot seara cu avionul de la Cluj, în timp ce celelalte două, Roma și Bologna, se vor efectua cu această aeronavă nou-venită“, a precizat Dumitru. La acea dată, se va trece la 16 zboruri pe săptămână de pe Aeroportul Craiova (patru pentru Bergamo, trei pentru Londra, trei pentru Dortmund și câte două pentru Barcelona, Bologna și Roma, ultimele patru destinații fiind cele noi).

Licitația pentru pistă, suspendată

Tot în cadrul ședinței consiliului județean, Mircea Dumitru a mai anunțat că licitația pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova a fost suspendată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). „Ofertele pentru licitație trebuia depuse până pe 16 iunie. Pe 13 iunie, firma Porr din Austria, care ceruse o prelungire a acestui termen cu 30 de zile – și din cauza faptului că fișa de achiziții era publicată nu se putea face această modificare -, a contestat la CNSC unul dintre răspunsurile pe care le-am dat la multele solicitări de clarificare, astfel încât, la ora actuală, procedura este suspendată și așteptăm decizia CNSC“, a explicat Dumitru. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS