10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVântul şi Dorel au distrus șase mașini

Vântul şi Dorel au distrus șase mașini

http://www.youtube.com/watch?v=rz4OYJQbuE4

\n

Șase mașini au fost avariate în cursul zilei de ieri, în incinta UCECOM, după ce doi copaci au căzut peste ele. Autoturismele erau lăsate la un service auto, parcate în fața acestuia. Primul copac a căzut din cauza vântului, iar cel de-al doilea a fost tăiat după ce angajații RAADPFL, prezenți la fața locului, au stabilit că acesta ar putea reprezenta un pericol pentru oamenii din zonă. Conducerea RAADPFL a declarat că va studia legea pentru a vedea cum trebuie procedat în această situație.

Pompierii Detașamentului 2 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia“ au fost solicitați ieri, la orele prânzului, să intervină pentru a îndepărta un plop înalt de 50 de metri, căzut pe mai multe mașini, în incinta UCECOM (str. Henri Coandă). Copacul a căzut din cauza vântului puternic și a avariat mai multe mașini fără pasageri lăsate la un service auto. După ce pompierii și reprezentanți ai RAADPFL au îndepărtat primul copac căzut, cei din urmă au luat decizia de a tăia încă un copac. „Al doilea copac a spart luneta din spate la Loganul ăsta. Acum, să vedem ce mai e strâmb pe la el. Pe celelalte mașini a căzut celălalt pom, înainte. Probabil, dacă a căzut celălalt, cădea și ăsta. Așa că l-au tăiat. Bine că nu a pățit nimeni nimic“, a spus unul dintre angajații service-ului auto.

„Am luat decizia să îl tăiem, decât să omoare pe cineva”

Reprezentanții ISU „Oltenia“ au precizat că au fost șase mașini avariate și că urmează să se stabiliească și proprietarii acestora. „Am fost solicitați pentru o intervenție la deblocarea și degajarea unui plop de aproximativ 50-60 de metri, care, din cauza vântului foarte puternic și a vijeliei, a căzut, ducând la avarierea a șase autoturisme. Acestea erau la service, urmează să stabilim și propietarii. Al doilea copac prezenta și el pericol de prăbușire, mai ales peste persoane, sau putea avaria alte autoturisme. S-a luat decizia de a-l tăia“, a explicat cpt. Codruț Vasile, locțiitor comandant Detașament 2 Craiova.
În ceea ce privește despăgubirea proprietarilor, un reprezentant RAADPFL prezent la fața locului, a precizat că pomii erau în vegetație și nu prezentau risc de prăbușire, așa că situația ar depinde de asigurarea autoturismelor. „Mașinile erau parcate de către proprietari, care le-au lăsat la service. Vor fi despăgubiți dacă au CASCO, așa se ia decizia, pentru că pomii erau în vegetație, nu erau uscați și nu avea de ce să intervină cineva la ei. Trebuia scurtați, fasonați. Legea interzice să îl tai dacă este în vegetație. Al doilea copac prezenta și el pericol, se auzea cum pârâia efectiv în bătaia vântului. Am luat decizia să îl tăiem, decât să omoare pe cineva“, a menționat un reprezentant al RAADPFL prezent la fața locului.

Lungu: „Dacă au tăiat fără solicitare scrisă, atunci să răspundă”

Directorul RAADPFL Craiova, Florin Lungu, a precizat pentru GdS că va studia legea pentru a vedea ce prevede aceasta în situații de acest gen și cum ar putea fi despăgubiți proprietarii. „Vrem să vedem dacă UCECOM are solicitare depusă la Regie pentru tăierea copacilor și după aceea vom analiza situația. În cazul în care nu există o astfel de cerere, situația este mai delicată. Noi putem spune că sunt cauze naturale, deoarece primul copac a fost doborât de vânt. Pe cel de-al doilea l-au tăiat angajații Regiei. Dacă au tăiat fără solicitare scrisă, atunci să răspundă. De asemenea, se poate face o expertiză pentru a vedea dacă acei copaci căzuți erau uscați sau în vegetație. Expertul poate fi din cadrul Regiei sau de la Ocolul Silvic. Oricum, dorim să vedem ce prevede legea în astfel de situații“, a precizat directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS