10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAeroportul Craiova, un nou record în traficul de călători

Aeroportul Craiova, un nou record în traficul de călători

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat săptămâna trecută că, în prima jumătate a acestui an, Aeroportul Craiova a înregistrat un nou record în privinţa traficului de călători, destinaţiile operate atrăgând un număr tot mai mare de pasageri din sud-vestul ţării, dar şi din Bulgaria.
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a anunţat, în acest context, faptul că operatorul aerian Wizz Air a decis să devanseze cu o lună lansarea celei de-a treia curse către Londra, care a devenit operaţională începând de joi, 19 iunie. „Privesc cu satisfacţie spre Aeroportul Craiova, investiţie a CJ Dolj care se bucură de un real succes în rândul comunităţii. Mă bucur şi pot să afirm cu toată convingerea că în momentul în care am hotărât să transformăm acest obiectiv într-o prioritate a Consiliului Judeţean, alocând sume din bugetul propriu pentru a-l reabilita şi moderniza, am luat cea mai bună decizie. Statistica traficului de pasageri este de partea noastră şi ne arată că, într-un timp foarte scurt pentru o astfel de investiţie, ne-am înscris pe un traseu ascendent, dublând toate cifrele: număr de călători şi de curse aeriene operate pe aeroportul nostru. Este un rezultat deosebit, pe care l-am văzut recunoscut şi apreciat luna trecută, când Aeroportul Craiova a primit premiul pentru «aeroportul din România cu cele mai bune performanţe în anul 2013», în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti, care a reunit cei mai importanţi specialişti din industria hotelieră şi din turism. Totodată, am primit cu satisfacţie vestea devansării cu mai bine de o lună a celei de-a treia curse spre Londra, anunţată anterior de compania Wizz Air a fi lansată începând din iulie. Această veste, care ne încântă, este dublată de cea a creşterii frecvenţei pe ruta Craiova – Milano, care a urcat şi ea de la două la trei curse pe săptămână încă din mai, deci cu mai bine de o lună şi jumătate mai devreme faţă de programarea iniţială“.
Aşadar, de luni până sâmbătă, pe Aeroportul Craiova se aterizează şi se decolează în fiecare zi. Decizia operatorului aerian de a devansa deschiderea noilor curse nu este una întâmplătoare, ci are loc în contextul în care cererea pentru bilete cunoaşte o creştere accentuată. 31.500 de pasageri au trecut deja prin Aeroportul Craiova de la începutul acestui an şi se estimează că numărul lor va urca la 35.000 la finele lunii iunie. Este un salt notabil, dacă îl raportăm la datele de trafic din 2013, când, pe parcursul întregului an, au fost înregistraţi peste 40.000 de călători.

2014, moment de referinţă în istoria Aeroportului Craiova

„Devine tot mai evident că în 2014 vom înregistra un record propriu în materie de trafic, cu atât mai mult cu cât la 31.500 de pasageri s-a ajuns în condiţiile în care erau operaţionale cinci curse aeriene. Or, luna viitoare, numărul zborurilor va urca la 16 pe săptămână, odată cu lansarea noilor destinaţii: Roma, Bologna, Dortmund şi Barcelona“, a afirmat Ion Prioteasa.
Un fenomen care se conturează tot mai puternic este cel al călătorilor din ce în ce mai numeroşi, care vin din întreaga zonă de sud-vest a ţării, dar şi de peste Dunăre, din Bulgaria, pentru a zbura de la Craiova către Londra şi Milano. Este şi motivul pentru care Consiliul Judeţean gândeşte un proiect prin care va promova în ţara vecină aeroportul din Craiova şi cursele operate spre destinaţii din Europa. „În concluzie, anul 2014 se va înscrie drept un moment de referinţă în istoria Aeroportului Craiova, marcând o intensificare considerabilă a activităţii instituției noastre“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a afirmat: „Avem încă o confirmare a faptului că am luat cea mai bună decizie când ne-am angajat cu toată forţa în proiectul de modernizare a aeroportului, pentru că am redat acestei zone un obiectiv cu adevărat necesar. Este un succes care astăzi se poate măsura deja în cifre, în date de trafic care au ajuns la ordinul miilor de pasageri pe lună, cifre care plasează această instituţie a CJ Dolj între primele aeroporturi regionale din ţară. Este, în egală măsură, un imbold puternic, o motivaţie în plus în continuarea investiţiilor la acest obiectiv. Mă refer la proiectul în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, cu finanţare din fonduri europene, prin care vom reface cu totul infrastructura de mişcare a aeroportului, formată din pista de decolare-aterizare, calea de rulare, platforma de debarcare-îmbarcare şi sistemul de semnalizare luminoasă. Vorbim despre o investiţie pe care succesul de care se bucură în prezent aeroportul în rândul publicului călător o impune şi o justifică pe deplin, o investiţie prin care ducem condiţiile oferite pasagerilor, dar şi operatorilor aerieni la înălţimea exigenţelor europene în domeniu“.
Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a subliniat că dezvoltarea instituţiei şi a serviciilor oferite va conduce la o intensificare a activităţii. „În perioada următoare, orarul nostru de lucru va fi adaptat performanţelor de creştere a traficului, ca număr de pasageri, dar şi de destinaţii. Trecem la regimul de lucru cu program de 24 de ore, în condiţiile în care, din iulie, de pe acest aeroport se va zbura şapte zile din şapte, cu patru până la şase mişcări în fiecare zi. Constatăm cu multă bucurie că există o solicitare tot mai crescută pentru serviciile de transport aerian, iar locurile din avioane sunt ocupate în proporţie de 90 la sută pentru ambele destinaţii operate în prezent. Vedem astfel răsplătite în cel mai fericit mod cu putinţă eforturile mari făcute ani la rând de o întreagă echipă, cu oameni dedicaţi, de la Consiliul Judeţean Dolj şi Aeroportul Craiova, pentru ca un vis să devină astăzi o frumoasă realitate“, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS