21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFamilie decedată în accident

Familie decedată în accident

O femeie, de 56 de ani, fiica sa, de 32 de ani, şi doi nepoţei, de un an şi jumătate, respectiv de opt ani, toţi din Strehaia, şi-au pierdut viaţa  în weekend într-un teribil accident de circulaţie produs pe DE 70 între Lugoj şi Timişoara.
Plecaseră cu toţii spre Timişoara, acolo unde tânăra se mutase de două săptămâni, într-un autoturism Volkswagen Golf condus de femeia de 32 de ani.
Pe scaunul din faţă dreapta se afla mama acesteia, iar pe bancheta din spate cei doi copii minori, fiica şoferiţei, de doar un an şi jumătate, şi verişorul micuţei, de opt ani. Aceştia îşi petrecuseră week-endul la Strehaia, împreună cu bunica, iar sâmbătă seară au decis să plece spre Timişoara. Drumul lor s-a terminat însă la câteva ore, în localitatea Topolovăţu Mare, între Lugoj şi Timişoara.
Şoferiţa a vrut să depăşească două autoturisme, însă nu s-a asigurat, a derapat din cauza carosabilului umed, a acroşat un Passat, apoi s-a izbit frontal, violent, de un tir încărcat cu bere, care circula regulamentar din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât nici un pasager al maşinii din Strehaia nu a mai supravieţuit. Şoferul tirului a povestit şocat că nu a putut să facă nimic pentru a evita tragedia.
„Mergeam spre Deva dinspre Timişoara şi, la un moment dat, am văzut că o maşină neagră a derapat şi vine cu laterala spre mine. Am frânat, dar nu am mai avut ce să fac, ne-am ciocnit foarte tare. Avea viteză“, a declarat şoferul tirului pentru jurnaliştii din Caraş Severin.
A fost nevoie de o echipă de descarcerare de la ISU Banat pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate.
Din păcate, medicii nu au mai putut să readucă la viaţă pe nici una dintre victime, constatând decesul acestora.
„Din primele cercetări se pare că femeia de 32 de ani, care se afla la volanul unui autoturism ce rula dinspre Lugoj spre Timișoara, a intrat în depășirea altor două autovehicule, iar, când a dorit să revină pe banda de circulație, ea a acroșat un autoturism ce circula din sensul opus de mers. În urma impactului, ea a fost proiectată în alte două autovehicule. Din nefericire, cele patru persoane care se aflau în autovehiculul ce a intrat în depășire au decedat. Este vorba despre două femei și doi copii minori. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului“, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS