21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStație RAT cu leagăne

Stație RAT cu leagăne

Apariție inedită în stația RAT situată în fața Teatrului de Păpuși „Colibri“ de pe Calea București. Băncile pe care se așezau craiovenii în așteptarea autobuzelor au dispărut și în locul acestora sub copertine au apărut leagăne pentru copii.

O apariție neașteptată în Craiova, care i-a surprins pe mulți localnici. În stația de autobuz din vecinătatea Teatrului de Păpuși „Colibri“ de pe Calea București au apărut leagăne pentru copii în locul băncilor. Unii craioveni au fost plăcut surprinși, alții revoltați.
„Nu este prea bună ideea cu leagănul în stație. Noi locuim în zonă și copilul a dorit să se dea în leagăn și am venit aici. Era mai bine să pună leagăne în părculețul din fața Teatrului. Locul este mai mare acolo și mai departe de stradă. Nu știu cât de mulțumiți sunt oamenii mai în vârstă“, a spus Ștefăniță Triță.
Părerile localnicilor urbei sunt împărțite. Unii sunt nemulțumiți, alții consideră că ideea acestor leagăne într-o stație de autobuz este o inițiativă bună. Iar craiovenii care comentează sunt prea cârcotași să accepte astfel de înnoiri în urbea noastră. „Este o hotărâre bună. Eu nu am nepoți mici, sunt mari, dar această inițiativă este bună. Dacă plouă, nu ne oprește nimeni să intrăm sub copertină. Eu sunt mulțumită, avem și băncuță aici. Nu-i înțeleg pe cei care sunt așa nemulțumiți de schimbările din orașul nostru. Este bine pentru părinții sau bunicii când vin în stație cu copii mici“, a spus Constantina Bârsan.
Cei mai supărați sunt bătrânii care consideră că leagănele nu-și au rostul într-o stație de autobuz. Spunând că locul acestora este la locurile de joacă special amenajate în acest sens sau într-un părculeț.
„Este o idee foarte proastă. Ne-au scos pe noi afară de sub copertină. Dacă plouă, dacă este soare, noi stăm aici? Când puteam să stăm și noi sub acoperiș. Ce rost are leagănul acolo? Când am auzit că fac leagăne pentru copii în stație, nu mi-a venit să cred. După aceea probabil s-au convins și ei că au greșit și au pus banca aici să stăm și noi. Cum vine asta să se dea copiii în stație în leagăn? Cine a făcut asta primăria, RAT?“, se întreabă Ecaterina Ignat.
Că așteaptă autobuzul, în picioare sau pe bancă, fie că se adăpostesc de ploaie sub copertinele instalate în stațiile RAT sau nu, unor craioveni le este indiferent că au fost amplasate în stație leagăne.
„Mie îmi este indiferent, stau bine și aici pe bancă. Noi mergem sub copertină când plouă. Nu este nimeni absurd. Să  fim înțelegători“, este părerea craiovencei Luciana Dinu.

Un bonus pentru micuți

Amplasarea de leagăne în stațiile de autobuz nu este o invenție născocită de autoritățile din Craiova. Astfel de leagăne, mult mai ingenioase, se găsesc în Montreal (Canada), în Londra (Anglia). În alte colțuri ale lumii designul stațiilor de autobuz este sub forma unei porți de fotbal, a unei căpșune, a unei mese, a unui living, a unui salon burghez.
L-am întrebat despre noutatea din stația de autobuz pe directorul RAT Craiova, Radu Preda: „Ideea a fost a doamnei primar. A văzut că circulă niște poze pe net cu astfel de stații de autobuz și ne-a propus să amenajăm și în stațiile noastre. Am ales această locație, dat fiind faptul că stația este în vecinătatea Teatrului de Păpuși «Colibri». Nu știu la acest moment dacă vom pune leagăne și în alte stații. Sper să fie pe placul multor craioveni care tranzitează zona“.

Leagăne și la Londra

Artistul Bruno Taylor a venit cu ideea de a monta leagăne în loc de scaune în câteva stații de autobuz londoneze, pentru a face mai frumoasă ziua navetiștilor, care pot uita cât așteaptă autobuzul de ziua lungă și grea de muncă sau de griji și se pot întoarce în copilărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS