21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Razie de amploare a poliţiştilor în acest weekend

Craiova: Razie de amploare a poliţiştilor în acest weekend

Peste 100 de poliţişti au participat în noaptea de vineri spre sâmbătă la o razie de amploare organizată în municipiul Craiova pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Astfel poliţiştii au acţionat pe principalele artere din municipiu şi în zona localurilor de alimentaţie publică, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, totodată urmărindu-se şi prevenirea evenimentelor rutiere.

La razie au participat poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic, dar şi lucrători de la Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJMb) Craiova şi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj.

Au fost instituite 23 de filtre rutiere, fiind controlate peste 1.100 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate controale şi verificări în 43 de baruri şi discoteci, au fost legitimate aproximativ 1.500 de persoane, dintre care 137 au fost controlate sumar de arme albe.

Poliţiştii au întocmit şase dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Patru au fost întocmite pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, unul pentru conducere cu permis suspendat şi unul pentru conducere cu permis necorespunzător.

De asemenea, au fost aplicate 302 sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 47.000 lei, au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere – dintre care nouă pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind de asemenea retrase 13 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS