17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria vrea să schimbe fântânile din centrul Craiovei

Primăria vrea să schimbe fântânile din centrul Craiovei

\n

Fântânile arteziene din centrul Craiovei și cea de la Ciupercă ar putea să-și schimbe înfățișarea. Primăria va organiza în perioada următoare mai multe concursuri de soluții care să pună mai bine în valoare fântânile. Municipalitatea a precizat că a luat această decizie și pentru a scădea costurile de întreținere, care se ridică la 60.000 de lei pe an. Concursurile vizează fântâna arteziană de lângă Doljana, pe cea din fața statuii lui Mihai Viteazul și pe cea de la Ciupercă. În plus, primăria caută o soluție și pentru a găsi elemente reprezentative pentru intrările în oraș.
„În următoarele zile vom organiza aceste concursuri de soluții și, în funcție de rezultate, vom vedea dacă demolăm fântânile existente sau rămânem cu ele. De exemplu, fântâna de la Doljana s-ar putea numi Columna Olteanul și ar putea avea o înălțime de 25 de metri, cea din fața statuii lui Mihai Viteazul am gândit-o în stilul Fontana di Trevi de la Roma sau ca o hologramă. Această fântână era pusă în valoare numai vara, iar iarna se vedeau numai țevile. Arată urât. În felul acesta ea ar putea funcționa tot anul“, a spus Lia Olguța Vasilescu.
Primarul a precizat că decizia modernizării fântânilor a luat-o și pentru a reduce costurile de întreținere. „Nici nu putem vorbi de întreținerea lor, sunt mai mult cârpeli. Piese de schimb nu se mai găsesc, sunt numai chinezării, iar Regia de Administrare a Domeniului Public se chinuie să improvizeze pentru a le menține în funcțiune. Nu știu ce genii vor veni la aceste concursuri de soluții, dar, dacă nu ne place, vom organiza alte concursuri. La fel vom proceda și în cazul statuilor care trebuia amplasate în Centrul Istoric. Am fost nevoiți să anulăm concursul de soluții pentru că au venit cu mulaje care nu ne-au plăcut. Așa că mai facem un concurs de soluții“, a precizat primarul. Fântânile  pe care vrea să le schimbe primăria au fost construite în timpul fostei administraţii conduse de Antonie Solomon. Ele fac parte din proiectul de modernizare a centrului, care a costat peste zece milioane de euro. Pentru a face rost de aceşti bani, primăria s-a împrumutat la bancă. Pe lângă construirea fântânilor, proiectul de modernizare a inclus înlocuirea conductelor subterane şi montarea granitului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS