12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnate pentru obținerea de credite cu acte false

Condamnate pentru obținerea de credite cu acte false

Două femei din municipiul Craiova, acuzate că au obținut mai multe împrumuturi cu adeverințe de salariat falsificate, au fost condamnate definitiv, miercuri, la un an, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la înşelăciune.
Dana Ramona Ghiță, de 34 de ani, și Emilia Alecu, de 48 de ani, au fost trimise în judecată în iunie 2012, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova. Instanța a reținut că, între anii 2006 și 2007, inculpata Dana Ramona Ghiţă, avocată în Baroul Olt, vrând să-şi ajute părinţii, pe Dora și Marin Ghiță, cel din urmă fiind administrator la SC RINDA COMEXIM SRL, a fost de acord să le înlesnească obţinerea unor credite bancare. „Astfel, Ghiţă Dora, mama inculpatei, a identificat persoanele dispuse să se angajeze ca debitori în contractarea creditelor bancare şi i-a determinat să solicite creditele bancare. Pe numele acestor persoane, inculpata Ghiţă Dana Ramona, ajutată uneori de inculpata Alecu Emilia, administratoarea SC Emcora Prod Com SRL, iar alteori singură, a întocmit adeverinţe false de salarizare, pe care le-au folosit în vederea inducerii în eroare a unităţii bancare cu privire la îndeplinirea condiţiilor de creditare, respectiv calitatea de salariat, vechimea în muncă, valoarea salariului net încasat în ultimele trei luni“, au consemnat judecătorii craioveni.  
Este vorba de șase credite obținute cu adeverințe de salariat falsificate de la mai multe sucursale din Craiova ale unei unități bancare, credite care nu au mai fost rambursate. Prejudiciul total adus băncii a fost calculat de anchetatori la 4.500 de euro și 27.000 de lei.
Înainte de a fi trimisă în judecată, Emilia Alecu și-a recunoscut faptele, iar pe 16 iulie 2013, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare. În schimb, Dana Ramona Ghiță a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.
Procurorii craioveni au formulat apel împotriva hotărârii Curții de Apel Craiova, iar miercuri, 4 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut pedepsele celor două inculpate și, în plus, a dispus confiscarea de la Dana Ramona Ghiță a sumelor de 4.500 de euro și 27.000 de lei.
Sentința magistraților bucureșteni este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS