12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrimă sângeroasă la Daneţi

Crimă sângeroasă la Daneţi

Un tânăr de 20 de ani a fost arestat preventiv vineri seară, fiind acuzat că şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor, apoi i-a aruncat trupul într-o pădure din apropierea comunei doljene Rojişte. În arest a ajuns şi un minor de 16 ani, care l-a ajutat pe tânăr să-şi ucidă tatăl.
Poliţiştii şi procurorii doljeni au fost anunţaţi, joi, de un bărbat din comuna doljeană Daneți, că fratele său, Gheorghe Titel Tuță, de 49 de ani, din satul Locusteni, a dispărut de acasă de miercuri seară. Polițiștii au demarat cercetările, iar joi după-amiază într-o pădure de pe raza comunei Rojiște, la aproximativ 300 de metri de DN 55, au descoperit cadavrul unui bărbat care corespundea descrierii. Poliţiştii au anunţat imediat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar la fața locului a fost trimisă o echipă de cercetare. După ce au ridicat probe din locul de unde a fost găsit cadavrul bărbatului de 49 de ani, oamenii legii au început să caute autorul sau autorii omorului.
S-a stabilit că fiul bărbatului, Gheorghe Viorel Tuță, de 20 de ani, împreună cu un amic al său, minorul Claudiu D., de 16 ani, folosind o toporișcă, l-au lovit şi ucis pe Titel Tuţă.
Potrivit primelor informaţii obţinute de anchetatori, Titel Tuță îşi certa mereu fiul, pentru că acesta obișnuia să piardă nopțile cu prietenii și nu încerca să-și găsească un loc de muncă. Soția lui Titel Tuţă este plecată în străinătate, iar Titel şi fiul său locuiau singuri. Se pare că, după ultimele certuri, băiatul de 20 de ani a hotărât să-şi ucidă părintele, aşa că, miercuri după-amiază, împreună cu prietenul său minor, l-au chemat pe Titel în curte, unde l-au lovit cu o toporișcă în cap. Bărbatul a căzut din picioare, iar cei doi l-au lovit pe rând, provocându-i leziuni care au dus la decesul bărbatului. După ce l-au ucis, cei doi băieţi au învelit corpul neînsufleţit al bărbatului într-o pătură, l-au urcat în mașină și l-au transportat până la Rojiște, l-au aruncat la marginea unei păduri şi l-au acoperit cu iarbă. Joi noapte, după ce au fost audiaţi, cei doi băieţi au fost reţinuţi, iar vineri după-amiază au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Probele prezentate de procurori i-au convins pe judecători, care au emis pe numele celor doi tineri mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

Şi-a ucis tatăl la 16 ani

În urmă cu patru ani, tot în comuna doljeană Daneţi, un minor de 16 ani şi-a ucis tatăl după ce l-a lovit de mai multe ori în cap cu o ţeavă metalică.
Procurorii au stabilit atunci că Mitian Popa, de 42 de ani, din Daneţi, rămăsese cu cei doi copii ai săi după ce soţia sa plecase la muncă în Portugalia. Bărbatul avea obiceiul să îşi ţină din scurt copiii, iar faptul că le-a interzis să se ducă la o petrecere i-a fost fatal.
Potrivit anchetatorilor, pe 6 februarie 2010, în jurul orei 22.30, după ce Mitian Popa a adormit, băiatul de 16 ani a intrat în camera părintelui său şi i-a aplicat o lovitură puternică în cap cu o ţeavă de metal. Apoi a plecat să se îmbrace pentru a merge la petrecere, însă a auzit zgomot în camera părinţilor, s-a întors şi i-a mai aplicat tatălui câteva lovituri în cap cu aceeaşi ţeavă. Bărbatul a murit pe loc în urma loviturilor primite. După aceea, băiatul şi-a luat sora şi au plecat la chef, iar la întoarcere, când şi-a găsit tatăl ucis, fata a sunat la 112. Deşi, la început, minorul de 16 ani nu şi-a recunoscut fapta, în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că băiatul a fost autorul crimei şi l-au trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor. În decembrie 2010, minorul a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare. Potrivit vechiului Cod Penal, în cazul minorilor, limitele pedepselor se reduc la jumătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS