10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Olt: Cod Portocaliu pe râul Vedea

Olt: Cod Portocaliu pe râul Vedea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost informat de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, că începând de astăzi, 16 mai, ora 16.00 până în data de 17 mai, ora 10.00, se instituie Cod Portocaliu ce vizează creșteri de debite cu posibile depășiri ale cotelor de atenție și inundație, pe Vedea superioară și afluenți.

În intervalul menționat va funcționa la sediul ISU Olt Grupa Operativă județeană din care fac parte reprezentanți ai ISU Olt, Instituției Prefectului, I.P.J. și I.J.J.. Din datele furnizate de SGA Olt, la ora 12.00, râul Vedea se afla sub cota de atenție ( Cota de Atenție = 350 de centimetri, H = 340 de centimetri). Cota maximă atinsă în această perioadă a fost de 650 de centimetri. 

Atenționarea a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din zona posibil a fi afectată și instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. S-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor și transmiterea către Centrul Operațional al I.S.U. Olt a situațiilor de urgență apărute în zona de competență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS