13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Caracal, în plină asfaltare

Strada Caracal, în plină asfaltare

http://www.youtube.com/watch?v=BYmWgN1Hk1U

\n

Constructorul care lucrează de aproximativ două luni la reabilitarea străzii Caracal a turnat stratul asfaltic de bază pe carosabilul primului tronson al acestei artere. În următoarea perioadă va fi așezat stratul final, cel de uzură, care se va face pe timp de noapte, şi se va efectua turnarea celui de bază pe partea cu şase benzi de circulaţie.

Firma Dancor Romconstruct, care se ocupă de reabilitarea străzii Caracal din Craiova, a început, pe 30 aprilie, să toarne stratul de bază pe carosabilul primului tronson, lucrare pe care a şi finalizat-o în câteva zile. Angajaţii firmei au muncit inclusiv în zilele libere de săptămâna trecută. „Am terminat primul strat, cel de bază, pe tronsonul unu. Urmează ridicarea de cămine şi stratul de uzură. Am turnat în trei zile, miercuri, joi şi vineri, dar am lucrat şi sâmbătă şi duminică. Am intrat pe tronsonul doi, intenţionăm ca mâine (azi – n.r.) să începem să turnăm asfaltul pe trotuar pe tronsonul doi, unde sunt puse şi bordurile la spaţiile verzi. Vom freza şi cred că tot săptămâna aceasta ne apucăm şi de stratul de bază pe tronsonul cu şase benzi, până la intersecţia cu strada Henri Coandă“, a precizat ing. Marian Ieremia, şef de şantier din partea constructorului.

Circulaţie închisă total la turnarea stratului de uzură

Acesta a menţionat că pe primul tronson, asfaltarea cu stratul de uzură, cel final, va fi realizată pe timp de noapte, cu circulaţia închisă total, din cauza unor probleme anterioare. „Când punem stratul de uzură, vom asfalta pe timp de noapte, pentru că experienţa de la stratul de bază a fost foarte neplăcută în ceea ce priveşte circulaţia. Acolo, orice maşină care intră şi scapă pe el se va cunoaşte. Şi, atunci, cu siguranţă, tronsonul unu va fi făcut noaptea, cu închiderea totală a circulaţiei“, a completat Ieremia.
Pe strada Râului, unde se desfăşoară tot lucrări de reabilitare, şeful de şantier din partea constructorului Tel Drum SA nu a putut fi găsit pentru mai multe detalii. Muncitorii par să fi încheiat anumite lucrări pe o parte a trotuarului şi au început săpături şi pe partea dreaptă a carosabilului, din direcţia intersecţiei cu bulevardul Nicolae Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS