16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMeteorologii dau veşti bune doljenilor

Meteorologii dau veşti bune doljenilor

http://www.youtube.com/watch?v=-sutLc69yoA

Echipa Serviciului Regional de Prognoză a Vremii (SRPV) Craiova vine cu veşti bune pentru doljeni în următoarele zile. Conform datelor oferite de şeful serviciului, Cristina Burada, ploile vor înceta treptat, urmând ca în cursul zilei de astăzi să avem parte şi de puţin soare.

După numeroase zile cu ploaie şi nori, soarele pare să răsară şi în judeţul Dolj. Conform datelor oferite de şeful Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Craiova, Cristina Burada, ploile vor începe să se retragă. „Începând de mâine, (astăzi – n.r.), aria precipitaţiilor se va restrânge, iar acestea se vor diminua în intensitate şi sperăm la o ameliorare a vremii din punct de vedere al precipitaţiilor, astfel încât acestea să nu mai existe în cursul zilelor de 6, 7 şi 8. Ele vor rămâne în zona montană înaltă, în cursul după-amiezelor vor mai fi, dar nu de anvergura celor înregistrate în zilele anterioare“, a precizat Burada.

Temperaturile vor ajunge şi la 23 de grade Celsius

Aceasta a completat cu faptul că doljenii vor avea parte şi de soare, chiar începând de astăzi, şi de o creştere treptată a temperaturilor. „Din punct de vedere termic, sperăm la o încălzire uşoară a vremii de la o zi la alta, astfel încât, dacă acum avem temperaturi sub normele climatologice, 3-4 grade Celsius, începând de pe 6 mai ele să crească uşor şi treptat. Sperăm să avem soare începând de mâine (astăzi – n.r.), să se disipe norii, nemaiavând precipitaţii. Ei nu vor dispărea în totalitate, dar vor fi nori de vreme bună şi nu de vreme rea“, a punctat şefa SRPV Craiova.
În detaliu, temperaturile maxime pentru data de 6 mai vor fi cuprinse între 15 şi 20 de grade Celsius, iar cele minime între 4 şi 9 grade Celsius. În ceea ce priveşte zilele de 7, 8 şi 9 mai, temperaturile ar urma să urce până la valori de 23 de grade Celsius, iar minimele nu vor scădea sub 4 grade Celsius.

Sinteza în ultimele zile pentru judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi

Cantităţile de precipitaţii căzute în total în intervalul 29 aprilie – 5 mai au ajuns şi la peste 80 de litri pe metrul pătrat în judeţul Dolj. Este vorba despre localitatea Răcari, unde s-au înregistrat, în această perioadă, 85 l/mp. Valori mari au fost înregistrate şi la Filiaşi, unde au căzut 68,1 l/mp. În Gorj, cele mai multe precipitaţii au căzut la Apa Neagră, unde s-au înregistrat 92,1 l/mp, dar şi în Cloşani (88,5 l/mp), Stolojani (70,7 l/mp) şi Celei (70,2 l/mp). Din punct de vedere al precipitaţiilor căzute în judeţul Mehedinţi, cele mai multe s-au înregistrat la Broşteni (100,4 l/mp), Siseşti (91,6 l/mp), Tarniţa (86,5 l/mp) şi Bâcleş (85,7 l/mp).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS