9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOperă şi teatru la Festivalul Shakespeare

Operă şi teatru la Festivalul Shakespeare

Ziua de 1 mai a început la Festivalul Internaţional Shakespeare cu o sesiune de shakespeareologie în sala Consiliului Judeţean Dolj, urmând ca de la ora 15.00 Michael Dobson, Lawrence Guntner, Nicoleta Cinpoes şi Emil Sârbulescu să fie moderatorii Conferinţei Internaţionale Shakespeare. Seara este rezervată operei şi teatrului. Astfel, de la ora 18.00 la Opera Română Craiova se va juca “Othello” de Giuseppe Verdi, în regia lui Rareş Zaharia. De la ora 19.00 pe scena Teatrului “Ştefan Iordache” din Caracal vor urca spre încântarea publicului actorii Companiei “Propeller” şi a lor “Comedie a erorilor”.

În Cetatea Banilor, de la ora 21.00, în Sala “Amza Pellea” a Naţionalului craiovean se va juca “Hamlet”, un spectacol prezentat de Teatrul “Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe şi Teatrul Cetăţii din Gyula, în regia lui Bocsardi Laszlo.

Reprezentaţia este o aventură a descifrării de sensuri, a interpretării, care relevă adâncimea universului hamletian, un univers ce poartă amprenta stilului bocsárdian – amestec de viziuni traversate de emoţie, dar şi de ironia inerentă a unei priviri detaşate faţă de lumea “ieşită din matcă” din tragedia lui Shakespeare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS