7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn curând, un nou şantier: Calea Bucureşti

În curând, un nou şantier: Calea Bucureşti

Primăria Craiova a scos la licitaţie contractul „Execuţie lucrări pentru proiectul «Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova»“, ce vizează reabilitarea străzii Calea Bucureşti, a sistemului de alimentare cu energie electrică pentru tramvaie, amenajarea unor spaţii de parcare şi crearea de piste pentru biciclete. Contractul are o valoare estimată de 27.618.073 de lei fără TVA din fonduri europene, iar lucrările au un termen de execuţie de 12 luni.

Aproximativ 6,2 milioane de euro fără TVA sunt puse la bătaie din fonduri europene pentru reabilitarea străzii Calea Bucureşti, printr-un proiect a cărui execuţie a fost scoasă la licitaţie de Primăria Craiova. Reabilitarea străzii va fi făcută pe tronsonul cuprins între bulevardul Carol I şi bulevardul Decebal. În acelaşi sector vor fi realizate şi piste pentru biciclete, pe o suprafaţă de 4.765,2 mp, iar reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică pentru tramvaie urmează să fie făcută în zonele bulevardul Decebal (de la intersecţia cu strada Henry Ford până la cea cu Calea Bucureşti) – Calea Bucureşti – bulevardul Nicolae Titulescu, Calea Severinului (până la intersecţia cu bulevardul Dacia), bulevardul Dacia (până la Depoul de Tramvaie).  

Rampe pentru persoanele
cu dizabilităţi

În caietul de sarcini sunt prevăzute, de asemenea, spaţii speciale corespunzătoare pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. În ceea ce priveşte parcările, acestea vor fi amenajate pe o suprafaţă de 2.878,7 mp şi vor avea şi puncte de încărcare rapidă a vehiculelor cu tracţiune electrică sau mixtă. Aceste spaţii de parcare vor fi realizate pe Calea Bucureşti, între intersecţia cu strada Sărarilor şi cea cu strada Grigore Pleşoianu, dar şi între Poarta 1 Electroputere şi breteaua de coborâre la pasajul Electroputere.

Lucrările, imediat
după terminarea
liniei de tramvai

Termenul-limită de primire a ofertelor este 22 mai, iar durata de execuţie este de 12 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor. Criteriul selecţiei este, ca de cele mai multe ori, preţul cel mai scăzut. O declaraţie a primarului Lia Olguţa Vasilescu, făcută în luna ianuarie a anului acesta, a dat de înţeles că lucrările pentru Calea Bucureşti vor începe de îndată ce se vor termina cele de la linia de tramvai. „Linia de tramvai se va moderniza mai repede, firmele lucrează foarte repede, asta înseamnă că undeva prin toamnă vom reuşi să avem linia de tramvai modernizată şi imediat ne vom apuca de reconstruirea străzii Calea Bucureşti“, a spus primarul Craiovei în luna ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS