13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBotez cu bani falşi la restaurantul lui Adrian Duicu

Botez cu bani falşi la restaurantul lui Adrian Duicu

Un nou scandal vizează familia preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat în prezent la Bucureşti. Ieri, s-a descoperit faptul că o familie din Drobeta Turnu Severin a achitat cu bancnote false de o sută de euro decoraţiunile, dar şi celelalte cheltuieli de la un botez, organizat de Florii la restaurantul Palace al familiei lui Adrian Duicu, din localitate.
Potrivit poliţiştilor, au fost folosiţi pentru cheltuieli 1.500 de euro falşi. Proprietara firmei de aranjamente interioare, care a asigurat decorarea sălii, a declarat că organizatorii botezului i-au achitat contravaloarea serviciilor cu patru bancnote de câte o sută de euro, pe care ulterior a mers să îi schimbe la o casă de schimb valutar, urmând să îşi facă mai departe plăţile, dar în lei.
„Am asigurat decorul la un botez de aproximativ 168 de persoane într-un restaurant din Drobeta Turnu Severin. Dimineaţa, după botez, am mers, am strâns decorul, iar mama domnului care m-a contractat mi-a plătit în valută, şi anume patru bancnote de o sută de euro dintr-un plic de culoare albă. Am mers să schimb, pentru că veneau distribuitorii, iar eu trebuia să îi dau mai departe. Am mers la o casă de schimb valutar, unde omul de acolo a verificat pe loc şi mi-a spus: «Sunteţi reţinută! Urmează să vină poliţia, aveţi bani falşi!». Nu am văzut niciodată cum arată bani falşi“, a declarat proprietara firmei de decoraţiuni.
Angajatul casei de schimb valutar a anunţat imediat Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi a făcut în aşa fel încât femeia să aştepte până la sosirea poliţiştilor.
„S-a prezentat o persoană de sex feminin cu suma de 300 de euro. Casierul de serviciu a observat că banii sunt falşi şi a solicitat sprijinul poliţiştilor. Banii erau falşi şi aveau seria repetitivă, adică toate bancnotele aveau aceeaşi serie, și era şi diferenţa la hârtie, dar pentru cineva care nu lucrează zilnic cu bancnote ar trece relativ repede neobservate“, a declarat directorul casei de schimb valutar din Drobeta Turnu Severin unde au fost descoperiţi banii falşi.
În urma verificărilor, poliţiştii au ajuns la organizatorul botezului, care a declarat că a achitat serviciile din banii pe care i-a primit în plic de la meseni. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că cea mai mare sumă de bani, o mie de euro, a ajuns la restaurantul familiei lui Adrian Duicu, pentru chiria localului. Poliţiştii de la Crimă Organizată au deschis o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS