12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii au liber la grătare

Craiovenii au liber la grătare

Craiovenii care doresc să iasă la grătar de Paşte şi de 1 Mai o pot face în acelaşi loc ca anul trecut: în păduricea de conifere de lângă Centura de Nord a oraşului. Primăria Craiova a anunţat ieri că spaţiul este deja amenajat.
„Craiovenii amatori de grătare în mijlocul naturii au un loc special amenajat. Primăria Craiova a realizat pentru ei un loc de picnic în cartierul Bariera Vâlcii, lângă păduricea de conifere. Intrarea se face din Centura de Nord, iar locaţia este dotată cu toalete ecologice şi pubele de gunoi“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.
Craiovenii au inaugurat mai devreme spaţiul de grătare. La faţa locului erau ieri mai multe mormane de cenuşă. În păduricea de conifere puteţi ajunge foarte uşor de pe strada Bariera Vâlcii, fie luând-o la dreapta pe ultima alee înainte de sensul giratoriu de la intersecţia cu Centura, pe un drum de pământ, fie luând-o la dreapta la sensul giratoriu, pe centură, şi apoi urmaţi indicatoarele.
Inspectorii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Dolj vor verifica pe teren cum respectă autorităţile locale prevederile legale privind amenajarea spaţiilor pentru grătare. „În perioada Sărbătorilor Pascale şi a zilelor de 1 şi 2 mai, Serviciul Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii de Mediu va efectua acţiuni de inspecţie şi control pe raza localităţilor şi în special în zonele consacrate de afluenţă publică (…) Serviciul a înştiinţat despre obligaţiile privind desfăşurarea activităţilor de picnic, de păstrare a curăţeniei şi asigurare a salubrităţii în toate unităţile administrative“, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Dolj. Comisarul-şef Gheorghe Călinoiu a declarat pentru GdS că, din câte ştie, spaţii pentru picnic în Dolj sunt amenajate la Bucovăţ, Podari şi, posibil, la Pieleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS