3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA recunoscut că a pus umărul la fraudarea APDRP

A recunoscut că a pus umărul la fraudarea APDRP

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au comunicat ieri că au sesizat Tribunalul Dolj în cazul reprezentantului unei cooperative agricole, acuzat că, în baza unor documente false, a obţinut fonduri publice nerambursabile.
Anchetatorii craioveni au reţinut că, la sfârşitul anului 2006, cu ocazia încheierii unui contract între o societate comercială și Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Mihai Lungu i-a procurat administratorului firmei respective o ofertă de bunuri ce cuprindea date nereale, în scopul obţinerii pe nedrept a unor fonduri publice nerambursabile. În urma acestor acțiuni, „administratorul societății comerciale respective a indus în eroare funcţionarii APDRP, care au autorizat ca eligibile cheltuielile efectuate cu achiziţia unor echipamente şi au dispus decontarea, către firma respectivă, a sumei de 61.720,28 lei, reprezentând fonduri nerambursabile din bugetul Comunităţii Europene şi fonduri nerambursabile de la bugetul statului“, au precizat procurorii DNA.
După ce i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, în prezenţa avocatului, Mihai Lungu a declarat că recunoaște comiterea faptelor, acceptă încadrarea juridică şi este de acord cu pedeapsa cerută de procuror – doi ani de închisoare cu suspendare.
Dosarul în care inculpatul a fost acuzat de complicitate la prezentarea de documente ori declaraţii false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi complicitate la înşelăciune, a fost trimis de procurori Tribunalului Dolj. Reprezentanţii DNA au mai precizat că în această cauză se fac cercetări şi faţă de alte persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS