11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLuna aprilie vine cu ateliere noi la Incubator 107

Luna aprilie vine cu ateliere noi la Incubator 107

\n

După o lună de Incubator107 Craiova, proiectul care îşi propune ca oricine să înveţe orice pe oricine, se poate spune că activităţile au avut un real succes. A venit rândul lunii aprilie acum, cu noi ateliere pentru craiovenii care doresc să-şi umple timpul cu diverse activităţi. Le amintim aici pe cele de educare canină, speologie sau pe cele de prim ajutor, care vor fi prezentate duminică, 13 aprilie, la evenimentul de deschidere al lunii acesteia.

În urmă cu mai bine de o lună, proiectul Incubator107 Craiova intra timid în peisajul cultural din Craiova. Flavia Fleancu, Marius Pandelea, Adela Nedelcu, Dănuţ Dumbravă, Irina Tănăsescu şi Claudia Goldstein continuă să organizeze şi în aprilie ateliere pe diverse teme, în aceeaşi locaţie. Evenimentul de deschidere al acestei luni, acolo unde meşterii vor face un preambul al atelierelor, va avea loc duminică, 13 aprilie, începând cu ora 16.00, la cafeneaua Bande a Part (A.I. Cuza, nr. 4A).

„La noi le au pe toate condensate“

De la jumătatea lunii aprilie şi până la jumătatea lunii mai, craiovenii vor avea parte de câte două ateliere de educare canină (găzduite de hipodrom), cultură franceză, speologie şi confecţionare de talismane dreamcatcher şi de patru ateliere de prim ajutor. Programul acestora va fi anunţat duminică, în cadrul evenimentului de deschidere. „Luna se numeşte «flower power» şi avem o temă hippie; lumea să vină îmbrăcată cât mai lejer, înflorat. O să avem şi câteva momente inedite, o să cântăm la chitară duminică, iar la sfârşitul sesiunilor, ne gândim să facem o vânătoare de comori undeva în afara oraşului, cu cei care vor participa la atelierele de speologie, prim ajutor şi educare canină, pentru a pune în aplicare ceea ce am învăţat“, a explicat Irina Tănăsescu.

Incubatorul caută sediu!

Proiectul Incubatorului a avut succes în rândul craiovenilor. La fiecare atelier au participat câte 20-25 de persoane, iar cele mai de succes au fost cele de legătorie de carte şi dezvoltare personală. Asta s-a întâmplat pentru că locuitorilor oraşului li s-a oferit o alternativă. „Sunt o multitudine de evenimente, nu e unul singur, şi lumea se simţea cumva debusolată că nu avea de unde să aleagă. Trebuia să se mute de la un centru la altul, însă la noi le au pe toate condensate. Dacă ei vin cu propuneri şi cunosc un meşter, imediat putem să-l aducem în cadrul Incubatorului“, a completat Irina.
Atelierele funcţionează, ca şi în luna trecută, pe baza unei donaţii de zece lei, pentru susţinerea meşterilor şi a organizatorilor. În urma apariţiei acestui fenomen, echipa Incubatorului s-a mărit cu zece persoane, care au ales să fie voluntare în cadrul organizaţiei. Ceea ce caută acum tinerii care-şi doresc să schimbe faţa Craiovei este un sediu stabil, o casă a lor unde să-şi desfăşoare atelierele şi unde să se poată organiza. Pentru aceasta, cine doreşte să îi ajute poate suna la numărul de telefon 0760.807.975.

Parteneriat
cu WorldVision

O bucurie foarte mare pentru ei a fost momentul în care organizaţia WorldVision i-a căutat pentru a se alătura proiectului. „Cei de la WorldVision ne-au contactat şi ne-au propus ca, de acum încolo, la atelierele noastre şi la toate evenimentele, să strângem lucruri noi pentru a le dona copiilor aflaţi în dificultate. Oamenii care vin la noi pot aduce jucării, hăinuţe, cărţi, rechizite sau alimente neperisabile. Orice este bine primit dacă vine din suflet“, îndeamnă organizatorii atelierelor, care s-au alăturat şi ei proiectului „Donator de viitor“ în cadrul WorldVision.
Echipa Incubatorului vă pofteşte, aşadar, la o nouă porţie de activităţi interesante. 12 ateliere, 30 de zile şi o sumedenie de lucruri noi. Start!

Meşterii lunii aprilie

– Educare canină – Liviu Ionescu
– Cultură franceză – Maud Coatrieu
– Prim ajutor – Dănuţ Dumbravă
– Speologie – „Dincolo de oraş“ – Codruţ Coşmeleaţă
– Confecţionare talismane dreamcatcher – Rebecca Popescu

Bine de ştiut pentru viitorii
voluntari

Cei care doresc să ajute Incubatorul pot deveni cu uşurinţă voluntari. Ce trebuie să facă este să trimită un e-mail la adresa [email protected], să lase un mesaj pe contul de Facebook (facebook.com/Incubator107Craiova) sau să sune la numărul de telefon 0760.807.975 (Irina Tănăsescu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS