12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOamenii cavourilor din Drobeta Turnu Severin

Oamenii cavourilor din Drobeta Turnu Severin

\n

Trăiesc de mulţi ani o viaţă cum puţini dintre noi şi-ar putea imagina! Doi oameni ai străzii dorm în cavourile unui cimitir din Drobeta Turnu Severin. Aceştia şi-au încropit adevărate locuinţe în cavouri, şi-au adus saltele, pături, mese, scaune şi chiar vase în care uneori îşi pregătesc mâncare.
Viorel Caramet are 40 de ani şi a trăit până la maturitate la casa de copii. De când a plecat de acolo, doarme pe străzi, iar de 18 ani îşi duce zilele într-un cavou din Cimitirul Ortodox.
„De 18 ani locuiesc prin cavouri şi, de când am plecat de la casa de copii, nu am mai stat niciodată într-o cameră normală. Nu s-a interesat nimeni de mine, nu mi-a dat nimeni nici un ajutor. Sper ca măcar din cavou să nu mă dea afară, pentru că, de când am plecat de la casa de copii, am trăit în boschete“, a spus Viorel Caramet.
Cavourile din cimitir au devenit casă şi pentru alt bărbat fără acoperiş deasupra capului.
Oamenii legii trebuie acum să anunţe primăria, singura instituţie care le mai poate da o şansă celor doi bărbaţi.
„Poliţiştii Compartimentului de Proximitate de la Poliţia Drobeta Turnu Severin au organizat o acţiune în zona Cimitirului Ortodox pentru reactualizarea situației persoanelor fără adăpost, care obişnuiesc să doarmă în cavouri. Am găsit aceleaşi două persoane, doi bărbaţi care erau cunoscuţi anterior, şi vom face din nou o informare către administraţia publică locală pentru remedierea situaţiei“, a declarat Adrian Şerbănescu, inspector principal Poliţia Drobeta Turnu Severin.
Oamenii străzii vor rămâne în cavourile din cimitir până când primăria le va găsi o locuinţă. Deocamdată, nici un reprezentant al municipalităţii nu a venit cu o soluţie pentru aceste cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS