6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcarea subterană, contract semnat

Parcarea subterană, contract semnat

Primăria Craiova şi reprezentanții societății Mitliv SRL Craiova au semnat ieri contractul de execuţie a lucrărilor la parcarea subterană din zona Teatrului Național „Marin Sorescu“ Craiova. Proiectul are o valoare de 48.833.976,20 lei (inclusiv TVA) și un termen de execuție de 18 luni. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea SC Mitliv SRL, SC Polystart Impex SRL și  Habau Construcţii SRL, cu lider de asociere SC Mitliv SRL Craiova.
Potrivit proiectului, în centrul Craiovei vor fi create 619 locuri de parcare, dintre care 586 pentru autoturisme şi 33 pentru motociclete. Parcarea este prevăzută cu prize electrice pentru încărcarea autoturismelor care funcționează pe acumulatori pentru 240 de locuri de parcare. Parcarea va fi pe două niveluri și va avea o suprafață desfășurată de 17.332 mp.
Amenajările exterioare cuprind lucrări de amenajare a terenului, săpătură, umplutură, compactare. Amenajarea peisagistică va avea în vedere crearea spaţiilor verzi care să pună în valoare amplasamentul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Pentru aceasta se vor realiza alei pietonale, trotuare şi acces carosabil, se va planta gazon, plante decorative, arbuşti şi arbori. De asemenea, parcarea va fi dotată cu sistem de detecţie şi alarmare la depăşirea concentraţiei de monoxid de carbon, cu sistem de detecţie şi avertizare la efracţie, care va asigura protejarea spaţiilor importante din parcare contra pătrunderii persoanelor neautorizate, și va avea sistem de sonorizare şi alarmare, care realizează transmiterea de mesaje sonore destinate evacuării unor zone şi dirijării personalului către căile de evacuare posibile. Lucrările vor începe imediat ce vremea o va permite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS