13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEveniment de amploare mondială la Craiova

Eveniment de amploare mondială la Craiova

Muzeul Olteniei va fi, în toamna acestui an, gazdă pentru un eveniment cultural de amploare mondială, la Craiova urmând să-şi dea întâlnire membrii Consiliului Internaţional al Muzeelor pentru patrimoniul de sticlă.
„În ultimii ani, această reuniune anuală a avut loc la Viena, Lisabona, Barcelona şi New York, iar participanţii provin din 25 de ţări, din Statele Unite ale Americii până în China. Organizarea ei în judeţul Dolj reprezintă un semnal clar despre nivelul la care se situează laboratorul de restaurare şi conservare al Muzeului Olteniei şi despre calitatea profesională a celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul său, oferindu-ne un nou motiv de a fi mulţumiţi că am investit în dotarea lui cu aparatură şi l-am adus printre cele mai moderne din ţară“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
„Pentru Muzeul Olteniei, se anunţă un an foarte bogat în activităţi şi evenimente culturale. Cap de afiş este, fără îndoială, reuniunea «ICOM GLASS» din luna octombrie, dedicată punerii în evidenţă a patrimoniului de sticlă din România, însă vom da curs şi manifestărilor deja tradiţionale, precum Salonul Naţional de Minerale, Geme şi Fosile, Salonul Naţional de Restaurare sau Târgul Meşterilor Populari. Un alt eveniment de excepţie va avea loc tot în toamnă, când Muzeul Olteniei va vernisa o expoziţie specială despre arta brâncovenească, pentru a comemora 300 de ani de la moartea domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Tot în acest an vor fi achiziţionate, pentru Planetariul de la Secţia de Ştiinţele Naturii, noi filme specifice, cu mare audienţă pe plan european“, a afirmat directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS