3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi şanse de stagii de practică pentru tineri

Noi şanse de stagii de practică pentru tineri

www.practica-ta.ro este primul site din România care reunește oferte de stagii de practică și internship-uri oferite de companii pentru studenți, elevi sau absolvenți.

Găsirea unui loc de practică de calitate este o problemă a tinerilor, din cauza faptului că relația dintre mediul privat și universități este încă destul de slab dezvoltată în România. Tinerilor li se cere experiență în momentul angajării, însă nimeni nu se preocupă suficient ca aceștia să o dobândească.
Deși în Legea Educației Naționale a fost introdus un articol care prevede faptul că universitățile trebuie să asigure 30% din locurile de practică pentru studenți, studiul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) privind implementarea Procesului Bologna arată faptul că doar 9% din reprezentanții organizațiilor studențești din țară consideră că mediul privat și universitățile colaborează eficient pentru a asigura locuri de practică și internship-uri pentru studenți.

Oportunităţi
de angajare

Platforma de stagii de practică facilitează accesul absolvenților pe piața muncii. Platforma vine în sprijinul studenților, fiind locul în care aceștia se pot înscrie și își pot căuta stagii de practică din domeniile lor de studii. Platforma facilitează legătura dintre cei trei actori interesați de dezvoltarea profesională a tinerei generații: studenți, elevi și absolvenți, companii și instituții de învățământ. Studenții vor putea să îşi facă un cont pe platformă și vor avea acces direct la toate stagiile de practică postate de companii. Companiile vor dezvolta și vor pune la dispoziția candidaților stagii de practică pentru a-i ajuta să își dezvolte competențe necesare la locul de muncă, iar universitățile vor putea urmări absolvenții integraţi pe piața muncii.
Cei mai mulţi tineri craioveni încă nu au aflat de această oportunitate, dar spun că vor profita de această şansă. Elena este studentă în anul III la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova şi spune că este un lucru foarte bun înfiinţarea acestei platforme. „Mă bucur că apar noi şanse. Este important pentru noi să luăm contact şi să facem practică în cât mai multe companii, pentru că numai aşa putem învăţa ceea ce angajatorul ne cere şi putem aplica teoria învăţată la facultate“.
Şi Marius Pîrvu, student în anul III la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică Craiova, se bucură de crearea acestei platforme. „Este un lucru extraordinar. Este o şansă prin care putem ajunge în marile companii din ţară. Am tot căutat astfel de site-uri până acum şi mă tot întrebam de ce nu se gândeşte nimeni să ne faciliteze întâlniri cu angajatorii. Am de gând să aplic cât mai repede“.

Tinerii se pot evalua prin intermediul platformei

Un avantaj al acestei platforme de stagii de practică îl reprezintă faptul că tinerii, odată înscriși, vor putea să își evalueze câteva competențe de bază, folositoare în programele de stagii de practică. În acest fel, candidații vor avea o imagine de ansamblu asupra atuurilor, raportate la o serie de abilități practice, cum ar fi orientarea în spațiu, memoria vizuală, numerică și auditivă, nivelul limbilor străine cunoscute, abilitățile de comunicare în fața camerei sau abilitățile de socializare. Platforma de stagii de practică pune la dispoziția celor interesați o gamă largă de materiale suport, ghiduri și publicații menite să sprijine dezvoltarea de programe de formare practică profesioniste.
Tinerii craioveni care îşi caută un loc de practică de calitate pot să se înregistreze pe www.practica-ta.ro și să aplice la un stagiu de practică. Poate fi primul pas către viitorul loc de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS