17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul Gaudeamus a sosit la Craiova

Târgul Gaudeamus a sosit la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=xOMjvPOmy8c

Cea de-a XIII-a ediţie a Târgului Gaudeamus se deschide astăzi în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. 53 de expozanţi, reuniţi în aproape 40 de standuri, reprezentând principalele categorii prezente pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine prezente în standurile distribuitorilor de carte, vin în întâmpinarea publicului iubitor de lectură cu cele mai interesante titluri.
Târgul Gaudeamus se poate constitui într-un cumul de evenimente culturale, căci timp de cinci zile, în cadrul expoziţiei cu vânzare de carte, vor avea loc 50 de evenimente propuse de către organizator şi expozanţi, dezbateri, lansări de volume. „Târgul Gaudeamus, cotat între primele zece târguri de carte din Europa, înregistrează în cadrul celei de XIII-a ediţii un record. Nu le vine să creadă celor care vor să prindă un spaţiu în programul de evenimente că sunt 50 de manifestări culturale în cele cinci zile de târg. Nu mai există practic ferestre în care să mai poţi plasa o dezbatere, o lansare de carte, pentru că spaţiul e complet acoperit“, a precizat Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus.
O altă noutate în acest an este şi desemnarea a doi preşedinţi de onoare: actorul Emil Boroghină şi Mircea Pospai, cel care a condus postul Radio România Oltenia – Craiova timp de 15 ani, „care prin personalitatea lor girează evenimentul“, după cum menţiona Vladimir Epstein.
Nu vor lipsi din agenda manifestării nici proiectele tradiţionale sau mai recente. „Cărţile se întorc acasă“ şi în acest an, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, şi care se vor constitui într-un fond de carte ce va fi donat, de această dată, Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova. De asemenea, ediţia cu numărul XIII se va bucura de prezenţa unor „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României“, un proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii de vârf ai învăţământului românesc. Astfel, sâmbătă, 1 martie, la ora 14.00, cei care vor trece pragul târgului îi vor cunoaşte pe elevii din judeţul Dolj şi din judeţele limitrofe premiaţi la olimpiade internaţionale din diferite discipline: Dumitru Călugăru (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, Ioana Elisabeta Militaru (Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova), Dan Mircea Mirea (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova), Ioan Laurenţiu Ploscaru (Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari“ din Râmnicu Vâlcea), Ileana – Gabriela Popescu (Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari“ din Râmnicu Vâlcea) şi Izabela Tiberiade (Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova).
Şi în acest an, vizitatorii vor putea vota „Cea mai râvnită carte a Târgului“. Nu vor lipsi nici premiile Miss Lectura şi trofeele Târgului Gaudeamus.
Publicul poate trece pragul târgului de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS