21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPieton accidentat mortal de patronul Helin

Pieton accidentat mortal de patronul Helin

Un bărbat de 63 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi seară pe Centura de Nord din Craiova, după ce a fost lovit în plin de un autoturism Land Rover condus de Mircea Stroe, managerul general al Helin’s Trading SRL, societate care administrează mai multe supermarketuri şi hoteluri din Bănie.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat pentru GdS că, marţi seară, în jurul orei 20.00, Mircea Stroe, în timp ce conducea un Land Rover pe DN 65F (Centura de Nord), în apropiere de Hanul Andriţei, l-a lovit şi accidentat pe craioveanul Benon Iordache, de 63 de ani. La locul accidentului a fost trimisă o ambulanţă SMURD, însă medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa bărbatului lovit de maşină şi au constatat decesul după manevrele eşuate de resuscitare.
Ulterior, în urma cercetărilor făcute de poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, s-a stabilit că vinovată de producerea accidentului este chiar victima, care a încercat să traverseze Centura de Nord printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. Mircea Stroe a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, care a indicat că patronul Helin nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Poliţiştii doljeni au mai precizat că pe numele şoferului a fost întocmit  dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.
„Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de ofiţerii Serviciului Rutier Dolj“, a precizat Amelia Căprărin, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.
Marţi seară, după ce ştirea despre accidentul în care a fost implicat patronul Helin a apărut pe www.gds.ro, un cititor Gazeta de Sud a sesizat faptul că, la volanul maşinii care l-a lovit pe bărbatul de 63 de ani nu se afla Mircea Stroe, ci soţia sa. „Tocmai ce am venit de la serviciu şi am trecut la un metru de omul izbit de maşină. La volan era o femeie, nevasta patronului, dar când a venit poliţia el a luat vina asupra lui“, a comentat cititorul GdS.
Întrebaţi despre acest fapt, reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit cu certitudine că autoturismul implicat în accidentul mortal a fost condus de Mircea Stroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS