3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

MinciuNeaţu

http://www.youtube.com/watch?v=TTr2HVEHnIE

Termo Craiova susţine că a cerut sprijinul poliţiei pentru citirea gigacalorimetrelor la un bloc din Rovine.  Asociaţia de proprietari spune că angajaţii Termo SRL nu obişnuiesc să participe la citirea contoarelor. Furnizorul de agent termic pare depăşit de scandalul facturilor la căldură. În filmul de mai sus redactorii GdS încearcă să obţină explicaţii de la conducerea Termo Craiova, dar directorii au dat toţi bir cu fugiţii. Preşedintele Asociaţiei nr. 10, Tudor Ştefan, i-a acuzat atât pe directorul Termo, Mihai Neaţu, cât şi pe primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, că sunt hoţi. 

SC Termo SRL Craiova pare depăşită de scandalul facturilor mari la căldură pe luna decembrie 2013. În ediţia de ieri a GdS („Surpriza Termo Craiova: facturi de cinci ori mai mari!“ – 18 februarie 2014), am relatat cazul blocului H4 de la Asociaţia de proprietari nr. 10 Rovine, unde factura la căldură pe luna decembrie a fost de cinci ori mai mare faţă de noiembrie 2013. Disperaţi, oamenii au sesizat GdS printr-o scrisoare şi au cerut autorităţilor să facă lumină în acest caz. „Tot acest balamuc este suportat de oamenii acestui oraş, care duc în spate povara sărăciei, peste care s-au năpustit ignoranţa şi hoţia. Această mârşăvie nu a existat nici sub regimul comunist. Atunci vinovaţii ar fi fost arestaţi imediat!“, ne-au scris locatarii.
În noiembrie 2013, factura la căldură a blocului H4 a fost de 747 de lei, în timp ce în decembrie aceasta a ajuns la 3.800 de lei. Preşedintele Asociaţiei nr. 10, Tudor Ştefan, a declarat că a cerut explicaţii Termo SRL, dar răspunsurile nu l-au convins. „Dl Neaţu (Mihail Neaţu – directorul Termo SRL) mi-a recunoscut că a fost numit politic. Niciodată nu mi-a răspuns concret. Într-un final, mi-a spus că a fost mai frig şi mi-a băgat mai mult agent termic pe ţeavă. Lumea zice că a fost cald afară“.

„S-a cerut sprijinul poliţiei“

După apariţia articolului, Termo Craiova a emis un comunicat de presă prin care încearcă să se dezvinovăţească. „Termo Craiova SRL nu a avut acces pentru citirea contoarelor de energie termică (gigacalorimetre), iar facturarea s-a făcut doar pe baza consumului raportat de asociaţia de proprietari. Astfel că, dacă s-a raportat un consum mincinos, factura emisă a fost neconformă, administratorii de asociaţii aplicând destul de des această practică. (…) Conform legii şi contractului-cadru semnat între SC Termo Craiova SRL şi asociaţiile de proprietari, citirea contoarelor trebuie făcută în prezenţa OBLIGATORIE a reprezentanţilor celor două părţi: furnizor şi consumator. Întrucât reprezentanţii SC Termo Craiova SRL nu au avut acces la citirea contoarelor de energie termică, s-a cerut sprijinul poliţiei“, se spune în comunicatul de presă respectiv. Directorul Neaţu acuză asociaţia că nu a permis accesul pentru citirea gigacalorimetrelor, însă nu aduce şi o dovadă în acest sens, respectiv procesul-verbal încheiat la data la care s-a încercat citirea contoarelor. Dacă prezenţa ambelor părţi este obligatorie prin contract, cum a acceptat Termo SRL citirea transmisă de asociaţie?

„Nu-i este ruşine, nesimţitul!“

Preşedintele Asociaţiei nr. 10, Tudor Ştefan, susţine că reprezentanţii Termo SRL nu obişnuiesc să facă citirea gigacalorimetrelor, aceasta fiind transmisă de asociaţie angajaţilor de la punctul termic (PT). „Nu-i este ruşine, nesimţitul, că nu ştiu cum să-i mai zic! Cum poate să zică aşa ceva?! Acum o oră-două fusei la primărie, ziseră că vin să facă citirea în prezenţa noastră. Apoi căzură de comun acord şi ziseră că vin la sfârşitul lunii. Ei nu au venit nici unul. La noi, administratorul face citirea. Să nu mintă că nu au acces. Oricând pot să vină, cheia este la proprietari. Cum pot să facă aşa ceva? E denigrare! Sunt nişte hoţi, nişte bandiţi! Şi el, şi Olguţa! Eu de trei ani sunt aici şi nu au venit niciodată pentru citirea contorului. Vin doar cei de la Regia de Apă. Nu că nu au acces, nu au venit niciodată aici“, a spus preşedintele Tudor Ştefan. În după-amiaza zilei de ieri, probabil angajaţii Termo SRL au lipit pe blocul H4 afişe conţinând comunicatul de presă al societăţii. „Îi văzui că lipeau acolo afişe şi le zisei: Nu vă e ruşine mă, nesimţiţilor? Şi atunci fugiră. Nu a venit nici o poliţie. M-a contactat sectoristul de la Secţia nr. 3, că au primit o reclamaţie că nu pot să facă citirea contorului, dar mint“, a mai spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS