11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBoerică şi Berneanu fug de puşcărie

Boerică şi Berneanu fug de puşcărie

Poliţiştii doljeni nu au reuşit nici până acum să dea de urma a doi condamnaţi definitiv, Genică Boerică şi Bogdan Şerban (fost Berneanu), care, cel mai probabil, au fugit din ţară pentru a scăpa de puşcărie.
Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro pe 28 ianuarie, zi în care a fost emis şi mandatul de executare a pedepsei pe numele lui.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Florentin Şargarodschi, considerat de anchetatori mâna dreaptă a lui Boerică, (doi ani şi şase luni de închisoare), Elena Popa, fosta contabilă a lui Boerică (doi ani de închisoare), dar şi Vasile Stănescu – soţul cântăreţei Niculina Stoican (şase ani).
Alţi patru egipteni, doi iordanieni, un iranian şi un irakian au primit pedepse între doi şi zece ani de puşcărie.
Dacă Şargarodschi şi Elena Popa au fost duşi în arest după pronunţarea sentinţei definitive, iar Stănescu s-a dus singur la IPJ Gorj, Boerică este încă de negăsit. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale au solicitat Inspectoratului General al Poliţiei Române ca Boerică să fie dat în urmărire internaţională, însă până în prezent mandatul nu a fost emis.
În schimb, alt condamnat definitiv, Bogdan Orlando Şerban (fost Berneanu), a fost deja dat în urmărire europeană şi internaţională. Bogdan Orlando Şerban a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru o returnare ilegală de TVA de aproximativ 550.000 de lei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj pe 1 octombrie, iar de atunci nu a fost găsit de poliţiştii doljeni.
Potrivit prevederilor legale, oamenii legii au informaţii că ambii condamnaţi au fugit din ţară, aceasta fiind una dintre condiţiile emiterii mandatelor de urmărire europeană sau internaţională.
Potrivit articolului 65 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, în cazul în care un mandat de executare a pedepsei nu poate fi dus la îndeplinire, întrucât condamnatul nu se mai află pe teritoriul României, instanţa de executare emite un mandat de urmărire internaţională în vederea extrădării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS