12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExamen de capacitate preoţească în Mitropolia Olteniei

Examen de capacitate preoţească în Mitropolia Olteniei

Arhiepiscopia Craiovei organizează în luna martie o nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească. Examenul se va desfăşura în perioada 4-5 martie 2014, la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare din Craiova, situat pe strada Brestei nr. 24. Pe 4 martie, de la ora 9:00, este programat examenul scris la dogmatică, misiologie şi administraţie parohială pentru toţi candidaţii. De la ora 14:00 va avea loc examenul oral la teologie liturgică, omiletică, catehetică şi muzică bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor. În data de 5 martie, la ora 9:00 va avea loc examenul oral la teologie liturgică, omiletică, catehetică şi muzică bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei.

Potrivit unui comunicat transmis de Mitropolia Olteniei, la aceste examinări pot participa absolvenţi ai Facultăţii de Teologie, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală. Candidaţii pot fi căsătoriţi sau necăsătoriţi, iar în urma examenului promovat pot solicita timp de un an un post vacant de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, trebuie să repete examenul de capacitate. De asemenea, candidaţii care obţin o medie mai mare de 9:00 pot solicita timp de doi ani de zile un post vacant de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi, trebuie să repete examenul de capacitate. Media generală de promovare a examenului trebuie să fie cel puţin 7:00.

Dosarele vor fi depuse la Centrul mitropolitan din Craiova, Biroul de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul, în perioada 17-28 februarie. Tematica examenului de capacitate este afişată pe site-ul Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS