17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMischie speră la libertate

Mischie speră la libertate

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, speră la o reducere a pedepsei sau chiar la eliberare. Avocații acestuia au depus la Tribunalul Gorj, pe 21 ianuarie, o contestație la executare potrivit articolului 461 din Codul Penal, numai că în noul Cod Penal acest articol prevede „rejudecarea cauzei în baza revizuirii“.
Nicolae Mischie speră cel mai probabil la o reducere a pedepsei, deşi, potrivit noului Cod Penal, faptele de corupţie sunt pedepsite mai aspru. Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, după ce a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Sunt însă şanse pentru fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj ca anul acesta să fie pus în libertate, după executarea perioadei obligatorii din pedeapsă şi ca urmare a faptului că are peste 60 de ani, dar şi că suferă de diferite boli.
Şapte persoane private de libertate care îşi executau pedepsele în Penitenciarul Târgu Jiu au fost puse în libertate pe 1 și 2 februarie. Potrivit reprezentanţilor instituției, în prezent nu se poate estima numărul exact al persoanelor care ar putea beneficia de punerea în libertate, ca urmare a intrării în vigoare a Noului Cod Penal, aceasta fiind o decizie a instanțelor de judecată. Magistrații vor avea foarte mult de muncă și în perioada următoare, dat fiind faptul că doar până acum au fost depuse pe rolul Tribunalului Gorj peste 50 de contestații la executare, iar alte zeci de cereri au fost depuse pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS