16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMii de pensionari cer bilete de tratament

Mii de pensionari cer bilete de tratament

Casa de Pensii Dolj îi sfătuieşte pe bătrâni să treacă pe cerere o perioadă mai mare în care să poată să meargă la tratament.

Deşi până acum nu s-a stabilit numărul de bilete de tratament aferente Doljului şi nici datele la care vor începe seriile de bilete, mii de pensionari s-au deplasat la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj pentru a depune cereri ca să plece la băi. Din a doua parte a lunii ianuarie şi până ieri, la Casa Judeţeană de Pensii Dolj s-au depus 2.880 de cereri de bilete de tratament. Ieri-dimineaţă, câţiva bătrâni, care îşi încercau norocul depunând cereri, spuneau că aşteaptă punctajul final pentru a vedea dacă pot să beneficieze de bilete de tratament.
„Este prima dată când fac cerere de bilet de tratament. Am cerut la Băile Hercualne, după 1 mai, iar acum am venit să văd dacă pot să fac o modificare, că am greşit ceva în cerere. E mult mai bine acum. Merge mai repede la ghişeu, e mai bine, că e organizare mai bună cu bonul de ordine“, a spus Maria Uzeanu, care stătea la coadă la Casa Judeţeană de Pensii Dolj. „În august vreau să plec la băi. Din 2009 nu am mai luat bilet de tratament. Merge repede să depui cererea. Să vedem cum o merge când ni se va da răspuns, când se anunţă biletele. Aş vrea să merg la Herculane. Mă duc că sunt bolnav, nu de plăcere, să ştiţi!“, a spus Nicolae Sandu care stătea la coadă la CJP Dolj. Pentru un bilet de 18 zile pensionarii plătesc jumătate din pensia lunară.

Nu s-a stabilit numărul de bilete aferente Doljului

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Dolj îi sfătuieşte pe pensionari să depună cereri solicitând o perioadă mai lungă de timp, pentru a putea prinde bilete în mai multe serii. „De regulă, mulţi solicită bilete doar într-o lună din vară sau vor numai într-o staţiune anume, dar noi îi sfătuim să treacă o perioadă mai mare în care să ceară bilete, pentru a avea şansa să se califice în altă serie“, a spus directoarea CJP Dolj, Daniela Licu. Ea a mai spus că până ieri nu se publicase hotărârea de guvern prin care se aprobă numărul de locuri alocate fiecărui judeţ pentru bilete de tratament şi modul de distribuire a seriilor de bilete.

Condiţiile de obţinere a biletelor nu s-au schimbat

Cei care apelează la bilete de tratament prin CJP Dolj trebuie să ştie că în obţinerea punctajului au întâietate cei care nu au beneficiat de astfel de tratamente în ultimii doi ani şi cei care care au o pensie mai mică sunt avantajaţi. De asemenea, au întâietate persoanele care au ieşit temporar din câmpul muncii (au o invaliditate temporară), deoarece se presupune că prin tratament în staţiunile care sunt în sistemul naţional oamenii se pot recupera mai uşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS