12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeţinuţi eliberaţi din puşcării

Deţinuţi eliberaţi din puşcării

Instanţele din municipiul Craiova urmează să judece aproape 300 de sesizări trimise de comisiile constituite la nivelul celor trei penitenciare din Craiova, mai mulţi deţinuţi putând fi eliberaţi în perioada următoare.
Conform HG nr. 836 din 30 octombrie 2013, la nivelul tuturor unităţilor penitenciare s-au constituit şi au funcţionat comisii mixte, formate din judecători, procurori şi personal administrativ. Acestea au avut sarcina de a evalua incidenţa legii penale mai favorabile în cazul tuturor persoanelor aflate în penitenciare la momentul intrării în vigoare a noului Cod Penal şi noului Cod de Procedură Penală, 1 februarie 2014.
Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), comisiile au analizat 30.887 de dosare ale unor deţinuţi, urmând să sesizeze instanţele de judecată. La nivelul judeţului Dolj, Judecătoria Craiova şi Tribunalul Dolj stabilesc dacă în cazul unor deţinuţi a încetat executarea pedepsei privative de libertate.
Potrivit reprezentanţilor celor trei penitenciare din Craiova – Penitenciarul pentru Minori şi Tineri, Penitenciarul Craiova şi Penitenciarul Pelendava, în cursul zilei de sâmbătă, când au intrat în vigoare noile Coduri, au fost eliberaţi patru condamnaţi. De la Penitenciarul Craiova au fost eliberaţi trei deţinuţi, iar din Penitenciarul Pelendava – unul. Comisia constituită la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri a sesizat instanţele de judecată în cazul a zece deţinuţi, însă în toate cazurile s-a dispus ca aceştia să rămână după gratii.
În total, instanţele trebuie să se pronunţe în perioada următoare în cazul altor aproximativ 200 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova şi 61 de la Penitenciarul Pelendava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS