15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPersoanele fără adăpost, ridicate de pe străzi de poliţişti

Persoanele fără adăpost, ridicate de pe străzi de poliţişti

http://www.youtube.com/watch?v=A5u7s_hwoJc

Mai mulţi oameni ai străzii care se adăposteau de frig în pieţe şi scări de bloc au fost ridicaţi de poliţiştii doljeni şi duşi fie la spital, fie la Centrul de Urgență pentru persoane fără adăpost.
Pe lângă misiunile obişnuite, în ultimele zile, când în judeţul Dolj s-au înregistrat temperaturi scăzute, poliţiştii din cadrul IPJ au acordat sprijin persoanelor fără adăpost sau celor care, deşi au o locuinţă, nu au posibilitatea să se încălzească.
În total, în ultimele zile, oamenii legii au identificat şi dus la centre specializate sau la spital 11 persoane care aveau nevoie de ajutor, dintre care nouă se adăposteau de frig în mai multe pieţe din Craiova. În cursul dimineţii de ieri, poliţiştii Secţiei 5 au găsit pe străzi cinci persoane fără adăpost, care au fost ridicate şi duse într-un centru social din Craiova.
Tot poliţiştii Secţiei 5 i-au ridicat, din zona Pieţei Orizont din cartierul Craioviţa Nouă, pe Daniel Gocioiu, de 47 de ani, din comuna Urzicuţa, Dolj, Sandi Păianu, de 55 de ani, din Craiova, și Smarandu Sandi, de 60 de ani, din comuna Ghindeni, persoane fără adăpost, care au fost transportate cu ambulanţele la Centrul de Urgență pentru persoane fără adăpost. De asemenea, oamenii legii l-au găsit pe străzi pe Marian Pîrlea, de 43 de ani, din Craiova, care se află în evidenţe cu afecţiuni pulmonare, motiv pentru care bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Alte două persoane aflate în pericol au fost descoperite de poliţişti în localităţile Işalniţa şi Almăj. Oamenii legii au găsit-o în casă, în localitatea Işalniţa, pe Maria Vânătoru, de 78 de ani, care nu avea nici o sursă de încălzire. Bătrâna a fost dusă şi cazată la fosta şcoală generală din comună. De asemenea, Aurelian Ciacâru, de 56 de ani, din comuna Almăj, a fost găsit de poliţişti în locuinţa sa în frig, în stare de inconştienţă. Bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că se afla în şoc hipotermic.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că poliţiştii vor continua şi în zilele următoare să caute şi să ridice de pe străzi persoanele fără adăpost, mai ales că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Dolj şi Oltenia o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă astăzi, de la ora 6.00 până la ora 23.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS