3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeszăpezirea continuă, staţiile aşteaptă, amenzi nu se dau

Deszăpezirea continuă, staţiile aşteaptă, amenzi nu se dau

http://www.youtube.com/watch?v=6t31jNiMF08

\n

Persoanele care merg cu autobuzul în Craiova sunt nevoite de câteva zile să aştepte fie pe carosabil mijloacele de transport în comun, fie pe trotuar, dar cu zăpada până la genunchi. Acest lucru se întâmplă din cauză că unele staţii nu au fost încă deszăpezite. Cu toate astea, utilajele transportă în continuare zăpada în afara oraşului, fiind active pe strada Calea Bucureşti, în zona locurilor de parcare. În ceea ce priveşte amenzile pentru necurăţarea trotuarelor, nu a fost acordată momentan nici o sancţiune. 

Chiar şi la câteva zile după ce oraşul a început să fie curăţat de zăpadă, aşteptarea autobuzelor înseamnă, în unele staţii, să stai cu zăpada până la genunchi. Asta se întâmplă în mai multe staţii din oraş. Spre exemplu, în staţia de pe Caracal, de lângă strada General Dragalina, zăpada este încă neatinsă. „Mi se pare foarte urât, că asta şi vorbeam în autobuz. Azi-noapte puteau să care toate astea cu oamenii, i-au scos afară şi trebuia să cureţe zăpada. Nu am avut unde să cobor, suntem o ţară de nebuni. Toate staţiile sunt la fel, vin din Brazdă şi trebuie să treci unul pe lângă altul ca să mergi“, a spus una dintre călătoarele întâlnite.

„La cei mai în vârstă este problemă“

Aceeaşi situaţie este şi în staţia de pe strada Simion Bărnuţiu, unde oamenii stau înghesuiţi fie pe carosabil, unde maşinile trec în viteză pe lângă ei, fie în zăpadă. „Nu e prea bine. Nu ne descurcăm nici la urcare, nici la coborâre. E greu, dar ăsta e regimul“, a recunoscut o femeie. Altă femeie a spus că este greu de mers şi că bătrânii sunt cei care suferă cel mai mult: „E greu de mers, cred că s-ar fi putut face mai bine deszăpezirea asta. Eu sunt mai tânără, dar la cei mai în vârstă este problemă“. Mai multe staţii au fost curăţate în aceste zile sau zăpada de pe acestea a fost tasată, fiind situate pe trasee foarte circulate, însă altele au rămas impracticabile.

Continuă curăţarea străzii Calea Bucureşti

Între timp, pe Calea Bucureşti se munceşte la scoaterea zăpezii de pe marginea străzii şi la transportarea ei în afara oraşului. Angajaţii Salubrităţii şi cei ai firmelor contractate de primărie muncesc în ture pentru a debarasa strada de cantitatea de zăpadă strânsă după curăţarea străzilor. De luni dimineaţă până marţi dimineaţă, conform unui comunicat de presă emis de Primăria Craiova, au fost transportate în afara oraşului aproximativ 3.500 de tone, fiind folosite 130 de tone de material antiderapant şi nouă tone de clorură de calciu. În aceeaşi perioadă, 150 de persoane din cadrul SC Salubritate SRL, RAADPFL, RAT, CAO şi SC Termo Craiova SRL au participat la activitatea de deszăpezire.

Nici o amendă pentru necurăţarea trotuarelor

Conform reprezentanţilor Poliţiei Locale, agenţilor economici li s-a pus în vedere să-şi cureţe trotuarele şi căile de acces. În urma verificărilor prin sondaj a acestora, din cursul zilei de ieri, poliţiştii au stabilit că firmele s-au conformat indicaţiilor, prin urmare nu a fost aplicată nici o sancţiune. În cadrul unei videoconferinţe susţinute luni la Prefectura Dolj, primarul Craiovei a menţionat că Poliţia Locală va începe să dea amenzi celor care nu-şi curăţă trotuarele din faţa imobilelor, în special firmelor. Cetăţenii şi agenţii economici au datoria de a-şi curăţa trotuarul din faţa imobilelor şi a curţilor de zăpadă şi gheaţă, dar şi să înlăture ţurţurii. În caz contrar, ei riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei (persoanele fizice) şi 1.000 şi 2.500 de lei (persoanele juridice).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS