10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Amenzi pentru cei care nu-şi curăţă trotuarele

Craiova: Amenzi pentru cei care nu-şi curăţă trotuarele

\n

Autorităţile doljene au anunţat, în urmă cu puţin timp, că există în Craiova drumuri unde nu pot intra utilajele de deszăpezire din pricina maşinilor parcate pe domeniul public. În timpul unei videoconferinţe care a avut loc la Prefectura Dolj, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut un apel către locuitorii urbei prin care le-a solicitat să evite să parcheze neregulamentar. Olguţa Vasilescu a dat drept exemplu un incident petrecut azi-dimineaţă, în care a fost implicat un craiovean care a spart farul unui utilaj de deszăpezire, în prezent acesta fiind audiat la Secţia 4 de Poliţie. De asemenea, pe Drumul Muntenilor, cetăţenii din zonă au împiedicat accesul utilajelor de deszăpezire, echipajul de salvare solicitat la o bătrână din zonă fiind nevoit să aducă pacienta pe targă până la maşină.

Cetăţenii sunt rugaţi să nu mai arunce zăpadă în stradă, primăriţa făcând promisiunea că toată zăpada va fi ridicată de către utilaje. Totodată, craiovenii sunt rugaţi să nu mai blocheze „Telefonul Cetăţeanului”, existând apeluri de genul „veniţi să-mi luaţi zăpada din curte”.

Primăria anunţă că de astăzi Poliţia Locală va amenda pe cei care nu-şi curăţă trotuarele din faţa firmelor şi locuinţelor. Olguţa Vasilescu a mai precizat că Primăria nu poate rezolva problema ţurţurilor şi va apela la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.


Editori: Mariana Butnariu; Ionuţ Nica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS