10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJocurile şi mâncarea ireproşabilă, specialităţile Q Club

Jocurile şi mâncarea ireproşabilă, specialităţile Q Club

\n

Cândva, un om simplu, dintre aceia care ascund fermecătoarea înţelepciune a unei vieţi începute la ţară şi transferată apoi în haosul oraşelor, a spus nişte cuvinte cărora le-am păstrat un loc special în memorie, conştientă fiind că nu trebuie să le uit niciodată. Cuvintele au fost „Distrează-ţi viaţa“. Oricât de neobişnuită este forma de exprimare, adevărul acestui dicton este cât se poate de actual pentru perioada în care ne-am născut. Suntem oameni ocupaţi, stresaţi de tot felul de probleme cotidiene. În puţinul timp liber, căutăm să ne destindem, să uităm de rutină, ne întâlnim cu prietenii şi încercăm să „ne distrăm viaţa“.

Mai multe poze pe facebook: Q Club Craiova

În Craiova, dacă încerci să faci asta ieşind în oraş, realizezi destul de repede că opţiunile sunt limitate. Câteva alternative culturale, pe care le poţi număra pe degete, nişte pub-uri cu muzică bună şi niscaiva restaurante unde nu regreţi când plăteşti nota, pentru că mâncarea este mai mult decât o simplă mâncare. Direcţiile încep, totuşi, să se schimbe, iar lucrurile făcute cu gust şi cu atenţie pentru detalii îşi găsesc locul şi la noi. Cea mai recentă descoperire în acest sens este Q, construit pe un concept extrem de inteligent. Q Club este un fel de oază a relaxării în centrul unui oraş obosit. Îţi oferă posibilităţi multiple de distracţie – de la piste de bowling noi şi de calitate, la biliard, snooker, tenis de masă, până la console Playstation 4 şi Xbox One – şi, pe lângă acestea, plusează cu un restaurant în adevăratul sens al cuvântului, unde meniul îţi rezervă preparate surprinzătoare, fiecare element este gândit în cel mai mic detaliu, iar plating-ul este desăvârşit.
Q se află pe strada Caracal, la numărul 9, într-o clădire cu etaj, care permite ca spaţiul să fie folosit cu isteţime, astfel încât opţiunile de relaxare oferite să nu se ciocnească în nişte metri pătraţi insuficienţi şi să provoace senzaţia unui conglomerat haotic. Locul se diferenţiază, prin stilul abordat, de oricare altul din Craiova, mergând pe ideea celebrei reguli KISS (Keep It Smart and Simple): o amenajare interioară curată şi cu gust.
Dincolo de impresia excelentă lăsată de calitatea pistei de bowling sau a meselor de biliard, remarcabil mi s-a părut la Q restaurantul, aflat la etaj. Câteva fotografii cu diferite feluri de mâncare îmi stârniseră curiozitatea, fiind încântată şi de eleganţa prezentării acestora. Începând de la designul scaunelor şi comoditatea canapelelor, continuând cu personalul şi terminând cu meniurile şi simpaticele buzunare pentru tacâmuri, fiecare element al servirii a întărit impresia de ireproşabilitate. Iar când a venit comanda, verdictul a fost clar. Fără cusur. Am servit pollo con pomodori secchi, adică un pui cu roşii uscate şi smântână, acompaniat de un foarte gustos piure de mazăre, alături de un fresh de ananas, însă alegerea a fost dificilă, deoarece foarte multe preparate sunau ispititor. În plus, e posibil să dureze mai mult până parcurgeţi meniul, întrucât paginile sunt presărate de texte scurte despre jocurile pe care le puteţi încerca la Q – curiozităţi despre originile acestora, câteva informaţii despre reguli etc. Dacă preferaţi deserturile, vă anunţ că tiramisu arată spectaculos.
Odată ce v-aţi liniştit papilele gustative, puteţi arunca o privire peste Manifesto, pe care îl găsiţi pe şervetul de masă, unde puteţi citi despre câteva dintre principiile care definesc acest loc. Încă un element care vă invită, alături de atâtea altele, precum textele din meniu sau meniul de băuturi în formă de paletă pentru tenis de masă, să vă jucaţi. Fără să uitaţi, totuşi, să fiţi fair-play. Este remarcabil cum, prin fiecare element, cei de la Q reuşesc să comunice cu cei care le calcă pragul, să îi integreze în atmosfera locului şi să le inoculeze spiritul de joacă. Totul cu fineţe şi stil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS