17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAudieri cu scandal în procesul poliţiştilor bătăuşi

Audieri cu scandal în procesul poliţiştilor bătăuşi

Al patrulea termen al procesului în care trei oameni ai legii din Târgu Jiu sunt judecaţi pentru tentativă de omor s-a lăsat cu scandal. În proces sunt inculpaţi doi oameni ai legii din cadrul Poliţiei Târgu Jiu, precum şi un subofiţer de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj. Întrucât unul dintre cei acuzaţi a lipsit de la proces din motive medicale, avocatul apărării a solicitat o nouă amânare, respectiv a patra de la trimiterea în judecată. Acest lucru a atras nemulţumirea părţii vătămate, respectiv a lui Ion Cucăilă, cel despre care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj susţin că a fost bătut cu bestialitate, chiar în sediul Poliţiei Municipale. Loviturile primite de la cei doi poliţişti şi de la jandarm i-au pus în pericol viaţa victimei. Bărbatul a stat mai mult de o lună internat în spital.

Poliţiştii trag de timp

Victima Ion Cucăilă a răbufnit în sala de judecată şi i-a acuzat pe poliţişti şi pe avocaţi că încearcă să tragă de timp cât mai mult, pentru a-şi pregăti cât mai bine apărarea. „Nu mi se pare normală atitudinea lor. Au ascultat declaraţia mea şi acum trag de timp să-şi pregătească ei replica aşa cum vor. Eu am venit bolnav să dau declaraţii şi ei trag de timp. Aşa fac de anul trecut“, a precizat Ion Cucăilă. Judecătorul Gheorghe Gârcu a decis să îl audieze ieri pe Ion Cucăilă. Bărbatul care susţine că a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele în sediul Poliţiei Târgu Jiu a povestit ce a păţit în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2013. Magistratul Gârcu vrea să facă şi un experiment, în interiorul Poliţiei Târgu Jiu, pentru a afla dacă ţipetele lui Cucăilă puteau fi auzite de ofiţerii de serviciu. „O să fac eu un experiment să vedem… chiar aşa surzi au fost ofiţerii de serviciu? Vreau să fac un experiment măcar de formă în poliţie să vedem dacă se aud ţipetele. Dacă nici poliţia nu aude…“, a declarat magistratul.

Termen pe 5 februarie

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus trimiterea în judecată a celor doi poliţişti, Nelu Popescu şi Ionuţ Cătălin Radu, dar şi a unui jandarm, Văduva Alin Ion.
„În dimineaţa zilei de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Târgu Jiu, au agresat pe partea vătămată Cucăilă Ion din Târgu Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.
Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi cu bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei“, se menţionează în rechizitoriu.
Cei trei oameni ai legii desfăşoară în prezent doar activităţi de birou. Următorul termen în proces a fost stabilit pe 5 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS