14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat pentru ameninţarea unui taximetrist

Condamnat pentru ameninţarea unui taximetrist

Bărbatul din comuna doljeană Lipovu care a ameninţat cu pistolul un taximetrist cu care s-a certat pe un loc de parcare şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
Pe 1 decembrie, anul trecut, taximetristul Silviu Enache, de 43 de ani, din Craiova, a sunat la 112 şi a sesizat faptul că, în parcarea hipermarketului Auchan, şoferul unui jeep Grand Cherokee l-a ameninţat cu un pistol. Ajunşi la locul incidentului, poliţiştii de la Secţia 3 au stabilit că „pistolarul“ este Gheorghe Budică, de 42 de ani, din comuna doljeană Lipovu. Bărbatul, care conducea un autovehicul Grand Cherokee înmatriculat în Italia, şi l-a parcat pe unul din locurile rezervate taximetriştilor, iar când Enache i-a atras atenţia că nu poate lăsa maşina acolo, între cei doi a izbucnit o altercaţie. După un schimb de înjurături, Budică a scos un pistol cu aer comprimat şi l-a ameninţat pe Enache, care insista ca acesta
să-şi mute jeepul de pe locurile rezervate taximetriştilor. Ulterior, oamenii legii au stabilit că Gheorghe Budică deţine în mod legal pistolul, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Doljeanul a fost arestat preventiv pe 2 decembrie, iar pe 12 decembrie a şi fost trimis în judecată. Gheorghe Budică şi-a recunoscut faptele pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară, iar ieri a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru cele două infracţiuni comise.
Tot ieri, Judecătoria Craiova a dispus eliberarea din arest a inculpatului. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs de către inculpat şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS