15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandalagii lăsaţi în libertate

Scandalagii lăsaţi în libertate

Patru doljeni, trei din comuna Amărăştii de Jos şi unul din Dobroteşti, sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de armă albă, după ce, pe 29 decembrie, au bătut şi rănit mai multe persoane din Amărăştii de Sus.
Una dintre victimele celor patru a precizat pentru GdS că, în dimineaţa zilei de 29 decembrie, mai multe persoane băute au încercat să intre cu un jeep în discoteca aparţinând SC GYONDAI SRL, situată în centrul comunei Amărăştii de Sus şi administrată de Georgian Marinescu, însă maşina s-a blocat într-un stâlp de fier. Maşina avariată a fost abandonată, după care şoferul şi pasagerii s-au înarmat cu „arme de foc, bâte şi ţevi şi au atacat mai multe persoane care ieşiseră din discotecă, printre ei fiind şi proprietarii. Marinescu a fost lovit în cap cu o ţeavă şi a rămas inconştient, nora sa a fost bătută şi târâtă afară, fiul său a fost snopit în bătaie, precum şi alte persoane aflate în incintă. A fost chemată poliţia, care a ajuns foarte târziu, dupa 24 de apeluri la 112. La faţa locului s-au găsit, pe lângă o mulţime de bâte şi ţevi, şi muniţie“, a precizat una dintre victimele celor patru.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj (IPJ) au confirmat incidentul şi au precizat că mai multe persoane, printre care şi administratorul Georgian Marinescu, au fost agresate de Alexandru Jianu, Ionuţ Radu, Petre Duşcă, toţi din Amărăştii de Jos şi Florin Begu, din Dobroteşti, după ce acestora din urmă le-a fost interzis accesul în discoteca din Amărăştii de Sus. Poliţiştii doljeni nu au confirmat însă faptul că atacatorii ar fi încercat să intre cu un Jeep în discotecă şi nici prezenţa armelor de foc.
Oamenii legii au mai precizat că, după incident, au fost prinşi şi reţinuţi doi dintre cei implicaţi în scandal, iar ceilalţi doi, care s-au sustras cercetărilor, au fost prinşi a doua zi. Pe 30 decembrie, cei patru bărbaţi au fost duşi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa de judecată a hotărât ca inculpaţii să nu părăsească localităţile de domiciliu timp de 30 de zile, să nu se apropie de martori şi să nu mai intre în discoteca administrată de Marinescu. Procurorii au formulat recurs, însă pe 2 ianuarie, Tribunalul Dolj a hotărât ca cei patru doljeni să fie cercetaţi în libertate pentru faptele comise.
Deşi victimele celor patru spun că sunt ameninţate cu moartea, iar faptele comise de agresori ar putea fi încadrate cu uşurinţă la tentativă de omor, oamenii legii au precizat că Jianu, Radu, Duşcă şi Begu sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de armă albă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS