13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn avocat şi un poliţist, deferiţi justiţiei

Un avocat şi un poliţist, deferiţi justiţiei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui avocat din cadrul Baroului Mehedinţi şi a unui agent de poliţie, ambii fiind acuzaţi că au cerut şpagă pentru a face „pierdut“ un accident rutier înregistrat la Biroul Rutier Drobeta Turnu Severin.
Anchetatorii au reţinut că, în cursul lunii octombrie, avocatul Dan Bălănescu i-a cerut unui bărbat, implicat într-un accident rutier, suma de 5.000 de lei. Banii urma să ajungă la Valentin Chiriac, agent şef adjunct în cadrul Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin, care, la rândul lui, trebuia să-şi convingă un coleg „să
nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv, să nu întocmească dosar penal împotriva denunțătorului, implicat într-un eveniment rutier“, au reţinut procurorii DNA.
Pe 14 octombrie, denunţătorul i-a dat avocatului Bălănescu, în prezenţa agentului Chiriac, suma de 1.500 de lei din cei 5.000 de lei ceruţi. Ulterior, pe 26 noiembrie, după ce bărbatul i-a denunţat pe cei doi, avocatul Bălănescu Dan a primit și diferenţa de 3.500 de lei, ocazie cu care acesta a fost prins în flagrant de procurori şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Ulterior, în urma unei percheziţii făcute acasă la agentul Chiriac, anchetatorii au găsit şi confiscat sumele de 3.095 de euro și 11.800 de lei, din care denunţătorul trebuie să primească 1.500 de lei daţi drept şpagă pe 14 octombrie.
În aceeaşi zi, după ce avocatul Bălănescu şi agentul Chiriac au fost audiaţi, procurorii au dispus reţinerea lor pe o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, inculpaţii au fost duşi la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, însă judecătorii craioveni au dispus faţă de cei doi obligarea de a nu părăsi ţara.
Luni, pe 30 decembrie, procurorii DNA au anunţat că au încheiat cercetările în acest dosar şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS