8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSistemele de pază, verificate de poliţiştii craioveni

Sistemele de pază, verificate de poliţiştii craioveni

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică  – Compartimentul Sisteme de Securitate au organizat şi executat o acţiune prin care s-a urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile Legii 333 / 2003 privind paza şi protecţia bunurilor, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

În acest sens, s-a procedat la efectuarea unei simulări de tâlhărie la un obiectiv din municipiul Craiova, prin care s-a testat modul de acţiune atât al echipelor de intervenţie aparţinând societăţii specializate de pază, care monitorizează locaţia, cât şi reacţia patrulelor de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie dirijate la eveniment. Totodată, au fost efectuate verificări la 10 case de schimb valutar, 6 case de amanet şi două supermarket-uri.

Poliţiştii angrenaţi în acţiune au procedat la instruirea angajaţilor şi a personalului cu atribuţii de pază pentru crearea automatismelor în plan atitudinal pentru prevenirea şi combaterea unor evenimente negative. În această perioadă recomandăm reprezentanţilor unor astfel de societăţi comerciale să manifeste maximă atenţie, atât la începerea programului de lucru şi deschiderea magazinului, dar şi la încheierea programului când trebuie armat sistemul de securitate şi preluarea supravegherii acetuia de către dispeceratele de monitorizare şi intervenţie contractante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS