14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârg de Crăciun la Universitatea din Craiova

Târg de Crăciun la Universitatea din Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=jLCMl2l2zKA

Studenţii de la Facultatea de Horticultură şi Agricultură au deschis ieri cea de-a treia ediţie a Târgului de Crăciun „Winterland“.
Winterland este un eveniment ce a căpătat deja tradiţie pentru Universitatea din Craiova, în cadrul căruia se expun spre vânzare decoraţiuni şi aranjamente naturale cu specific de sărbătoare, realizate de studenţii Facultăţii de Agricultură şi Horticultură, secţia Peisagistică, coordonaţi de conf. univ. dr. Carmen Nicu şi de lect. univ. dr. Manuela Mandă.
Produsele sunt expuse în holul central al Universităţii din Craiova, acolo unde, încă de la deschidere, au fost prezente zeci de persoane. Oferta studenţilor este variată. „Am pregătit coroniţe, brăduţi, îngeraşi. Toate produsele sunt handmade. Am folosit materiale reciclabile cum ar fi hârtie, carton, recipiente din plastic, bucăţi de lemn. Materialele le-am strâns din vară, iar de la începutul semestrului am început să lucrăm. În ultimele două săptămâni am intensificat munca. Acum îi aşteptăm pe toţi cei care vor să cumpere decoraţiuni pentru Crăciun şi să facă şi un gest caritabil. Preţurile pornesc de la trei lei şi ajung până la 120 de lei în cazul produselor pentru care am folosit materiale mai preţioase cum ar fi lotusul, boabele de cafea sau capacele de ghindă, care necesită şi migală“, a declarat studenta Alice Florescu. Unii studenţi nu sunt la prima experienţă cu Târgul de Crăciun. „Decoraţiuni am învăţat să fac încă din primul an de facultate. Dar la târg este a doua oară când particip. Am venit cu câteva produse noi şi au început să apară şi cumpărătorii, ceea ce ne bucură. Banii îi vom folosi în scop caritabil, pentru un băiat bolnav de leucemie şi pentru o casă de copii“, a precizat Andreea Melinescu.

Mai multe produse decât anul trecut

Încântaţi de produse s-au arătat şi cumpărătorii. Unii au fost pentru prima dată la Târgul de Crăciun de la universitate. „Am luat îngeraşi, coroniţe pentru sărbătorile de Crăciun. Mi se par a fi produse deosebite, mai ales că au un scop caritabil. E prima dată când vin la acest târg, dar cred că nu voi mai lipsi niciodată“, a declarat Amadeo Salahoru. Cele mai căutate au fost decoraţiunile pentru masa de Crăciun. „M-ar interesa o coroniţă pentru masa de Crăciun. Este prima dată când particip la târg. Anul trecut nu am fost, din păcate. Sunt produse foarte frumoase, realizate cu multă dragoste şi pricepere“, a apreciat Mirela Măcărău. Printre cei care s-au arătat interesaţi s-au aflat chiar şi profesori universitari, care s-au bucurat de produsele studenţilor de la Peisagistică şi anul trecut, apreciind că la această ediţie oferta a fost mai generoasă.
„Anul acesta studenţii s-au autodepăşit. Au venit cu produse mai multe şi mai frumoase. Am cumpărat şi eu un brăduţ pentru masa de Crăciun, care mi s-a părut deosebit. Este făcut din orez sălbatic. Până la Sărbători o să-l ţin la mine pe birou“, a declarat prof. univ. dr. Marian Siminică, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. Cei care vor să cumpere decoraţiuni de Crăciun realizate de studenţii Universităţii din Craiova pot face acest lucru până luni, la ora 16.00.

Program special de colinde

Cei care au fost prezenţi ieri la Târgul de Crăciun de la Universitatea din Craiova au avut parte şi de momente artistice. Primul a fost reprezentat de un program susţinut de studenţii străini aflaţi anul acesta la Universitatea din Craiova împreună cu un grup de elevi de la Şcoala Generală „Gheorghe Ţiţeica“ din Craiova. Nu au lipsit nici colindele tradiţionale. Un grup de copii pregătiţi şi îndrumaţi de prof. dr. Maria Tufeanu de la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi de conf. univ. dr. Eugen Petre Sandu de la Universitatea din Craiova au interpretat colinde autentice româneşti din zona Munteniei. Alt moment artistic a fost susţinut de corul Departamentului de Muzică din cadrul Universităţii din Craiova, pregătit de conf. univ. dr. Eugen Petre Sandu. În încheiere, copiii de la casele de copii „Luceafărul“ şi „Amicii“ au interpretat colinde şi poezii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS