14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a condus copiii spre moarte

Şi-a condus copiii spre moarte

http://www.youtube.com/watch?v=Mvcq_a_lxXc

Procurorii doljeni au încheiat cercetările în cazul accidentului produs în dimineaţa zilei de 4 iulie pe DN 6, soldat cu trei morţi – un bărbat din Leu şi copiii lui de 5 şi 13 ani. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a hotărât să-şi pună capăt zilelor şi a intrat intenţionat cu maşina într-un tir, luând cu el în mormânt şi cei doi copii ai săi.

Poliţiştii, pompierii şi Serviciul de Ambulanţă erau anunţaţi în dimineaţa zilei de 4 iulie, la ora 9.45, că pe DN 6, între localităţile Coşoveni şi Leu, a avut loc un grav accident de circulaţie, soldat cu mai multe victime, din care cel puţin una a decedat pe loc.
Sperând că poate fi salvată măcar o viaţă, pompierii au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dolj a intervenit cu două ambulanţe. Din păcate, accidentul de circulaţie în care au fost implicate un autoturism Opel Astra şi un tir a fost extrem de violent, iar medicii nu au reuşit să salveze nici o viaţă. Andrei, un copil de cinci ani, a fost singurul care mai avea semne vitale atunci când echipajele SMURD au ajuns. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă, în ciuda eforturilor, nu au reuşit să-l ţină în viaţă. Celelalte două victime, Cristian Nelu Roşu, de 38 de ani, şoferul Opelului, şi fiica sa, Alexandra, de 13 ani, au murit pe loc în urma impactului violent.

Primele informaţii:
şi-a omorât copiii
în accident

Din cercetările făcute la locul accidentului de poliţiştii de la rutieră s-a stabilit că Cristian Nelu Roşu, care conducea Opelul dinspre Leu către Craiova, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un tir condus regulamentar din sens opus de Marian Stan Ruţă, de 37 de ani, din comuna Sadova.
Poliţiştii de la Rutieră au încercat să afle de ce maşina condusă de bărbatul de 38 de ani a intrat pe contrasens şi, după primele cercetări şi din declaraţiile unor martori, au ajuns la o concluzie şocantă: Cristian Nelu Roşu a intrat intenţionat cu maşina în tir şi s-a sinucis. I-a luat cu el şi pe cei doi copii ai săi, cu care plecase cu câteva minute înainte de acasă, din comuna Leu. În momentul în care accidentul a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112, tatăl lui Nelu Roşu tocmai ajunsese la Postul de Poliţie din comuna Leu, pentru a anunţa oamenii legii că fiul său a plecat cu maşina şi a susţinut că vrea să îşi pună capăt zilelor.
Cumnata şoferului a povestit ulterior că, după ce a plecat de acasă, Nelu Roşu şi-a sunat tatăl şi i-a spus doar „Tată, iartă-mă că îţi luai tot ce aveai mai drag pe lume!“, după care a închis. O altă declaraţie a venit de la primarul din Leu, Iulian Cristescu, care a povestit pentru GdS că, înainte de impact, Alexandra vorbea cu mama ei la telefon. Tatăl i-a smuls telefonul din mână şi i-a spus soţiei că o iubeşte mai mult decât viaţa lui.
Din primele informaţii obţinute de poliţişti s-a mai stabilit că Nelu Roşu se certase cu soţia sa, care era plecată în Spania, după care s-a hotărât să se sinucidă şi să-i omoare şi pe cei doi copii ai lor.

NUP pentru omor deosebit de grav

Existând suspiciuni că accidentul a fost provocat cu intenţie de Nelu Roşu, cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a stabilit că bărbatul de 38 de ani şi-a ucis cei doi copii.
Procurorii au aflat de la un şofer pe care Nelu Roşu l-a depăşit înainte de impact că Opelul a mers pe contrasens aproximativ 300 de metri înainte să lovească tirul şi că avea loc suficient pentru a reveni pe sensul său de mers. Şoferul tirului a observat intenţia şoferului Opelului, a frânat şi a virat dreapta pentru a evita impactul, însă nu a reuşit. De asemenea, au fost reţinute şi declaraţiile unor martori, printre care şi tatăl lui Nelu Roşu, care au povestit că acesta din urmă ameninţase că îşi va pune capăt zilelor şi îşi va omorî şi cei doi copii. „Din coroborarea actelor de cercetare efectuate în cauză, rezultă că impactul produs pe DN 6, la km 209+100, între autovehiculul condus de Marian Stan Ruţă şi autovehiculul condus de numitul Cristian Nelu Roşu, a avut loc datorită acţiunii voluntare a acestuia din urmă“, este concluzia la care au ajuns anchetatorii.
Procurorii doljeni au mai reţinut că fapta comisă de Roşu poate fi încadrată ca infracţiune de omor deosebit de grav şi au dispus neînceperea urmăririi penale (NUP), pentru că autorul a decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS