8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii arestaţi în dosarul permiselor rămân după gratii

Medicii arestaţi în dosarul permiselor rămân după gratii

Magistraţii Tribunalului Gorj au admis propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare cu încă 30 de zile pentru medicii anchetaţi în dosarul permiselor obţinute fraudulos. Judecătorii au decis ca inculpaţii să rămână în continuare după gratii, începând cu 11 decembrie 2013 şi până pe 9 ianuarie 2014. Cei care sperau să fie puşi în libertate odată cu expirarea mandatelor emise în urmă cu aproape o lună sunt medicii Dana Vodislav, Elena Băltăreţu, Rodica Lehner, asistentele medicale Liliana Răcman, Paula Diaconescu, Eugenia Adam, dar şi instructorul auto Vasile Băltăreţu. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Principalele acuzaţii care le sunt aduse celor care au făcut parte dintr-o reţea de obţinere ilegală a permiselor auto sunt: trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. În urma percheziţiilor efectuate în urmă cu o lună la Târgu Jiu, poliţiştii au confiscat peste 900.000 de lei şi 23.500 de euro, precum şi bijuterii. Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acte medicale false eliberate de medicii amintiţi au fost folosite de numeroşi candidaţi pentru dosarul de obţinere a permisului auto.

Arest prelungit şi pentru instructorii auto

Tot în arest preventiv vor rămâne şi instructorii auto Gheorghe Frăţilescu, Georgiana Stroe şi Bogdan Petre, arestați preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Curtea de Apel Craiova le-a respins recursul, după ce magistrații Tribunalului Gorj au decis să mențină măsura arestului preventiv.
„Respinge recursurile inculpaților ca nefondate. Obligă recurenții inculpați Gheorghe Frăţilescu şi Georgiana Stroe la 50 de lei fiecare, cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatul Bogdan Petre la 150 de lei cheltuieli judiciare către stat, din care 100 de lei reprezintă onorariu avocat oficiu, care va fi suportat din fondurile Ministerului de Justiţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică“, se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Craiova.
Cei trei, în calitate de instructori auto la diferite şcoli de şoferi, au pretins şi primit, fiecare în parte, în intervalul iulie-noiembrie 2013, sume cuprinse între 150 și 200 de euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate. În schimbul sumelor primite, inculpaţii lăsau să se creadă că au influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul Serviciului de Permise Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B sau obţinerea unei fişe medicale şi a avizului medical, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical, contra sumei de 100 de lei. Cei trei au fost trimişi recent în judecată, procesul fiind pe rolul Tribunalului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS