14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Perchezițiile de la CJ Dolj, la final

Craiova: Perchezițiile de la CJ Dolj, la final

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Structura Centrală încheie în aceste momente percheziţiile începute încă de dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, care au însoţit procurorii DNA la perchezițiile efectuate în cursul zilei în municipiul Craiova, au solicitat un camion de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj. În camion au fost încărcate zeci de cutii cu documente ridicate din birourile CJ Dolj, care vor fi duse la sediul DNA din Bucureşti, unde vor fi analizate.

Se pare că anchetatorii nu au avut mandate de aducere pentru nici un funcţionar al CJ Dolj şi vor ridica numai documentaţia care priveşte mai multe contracte acordate cu „eludarea cadrului legal”, după cum au precizat procurorii DNA.

Reamintim că în această dimineaţă procurorii DNA – Structura Centrală au efectuat percheziţii în mai multe birouri ale CJ Dolj, dar şi una la domiciliul preşedintelui instituţiei, Ion Prioteasa. Potrivit unui comunicat transmis de DNA, percheziţiile au fost efectuate în legătură cu funcţionari publici care ar fi atribuit preferenţial mai multe contracte de achiziţii publice.

În urmă cu puţin timp preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a părăsit sediul instituţiei. „A fost o verificare. Lucrurile s-au desfăşurat după toate normele legale şi nu aveam nimic de reproşat. Am pus la dispoziţie toate documentele. Vom vedea ce sa va întâmpla în zilele următoare. Vom încerca să fim la fel de transparenți”, a declarat Prioteasa în urmă cu câteva momente, la ieşirea din sediul CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS