17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii, specialiști în peisagistică florală

Oltenii, specialiști în peisagistică florală

Doljenii cu nivel scăzut de calificare sau cu calificări pentru care cererea este insuficientă pe piața muncii au putut să își îmbunătățească șansele de angajare, prin obținerea calificării de florar decorator.
168 de persoane necalificate sau cu nivel scăzut de calificare au beneficiat de cursuri în cadrul proiectului „Merităm o șansă! FPC – Calificare“ pentru meseria de florar decorator. Proiectul finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 a fost desfășurat în perioada decembrie 2011 – noiembrie 2013.
Cursanții au învățat tehnici de realizare a decorațiunilor florale și noutăți despre cele mai recente tendințe în domeniul peisagisticii florale dictate de gusturile și cerințele din ce în ce mai exigente ale clienților.
„A fost un proiect pe atât de greu, pe cât a fost de frumos. Chiar și noi, cei din echipa de implementare a proiectului, am învățat alături de cursanți. Surpriza a fost aceea de a descoperi că există un interes foarte mare pentru acest gen de cursuri de calificare. Astfel că, dacă obiectivul proiectului a fost de a cursa 150 de persoane, datorită cererii, ne-am depășit acest obiectiv și am oferit cursuri pentru 168 de persoane. Meseria de florar decorator este mult mai complexă și ofertantă decât am crezut, iar cursanții noștri ne-au confirmat nevoia de a fi pregătiţi de profesioniști“, a precizat pentru Gazeta de Sud Anca Păunescu, managerul de proiect.
Ana-Maria Predilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS