5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Arme deţinute fără drept, confiscate de poliţişti

Dolj: Arme deţinute fără drept, confiscate de poliţişti

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 9 de Poliţie Rurală Cetate au efectuat astăzi, în baza autorizaţiilor emise de magistraţi, patru percheziţii domiciliare în localităţile Moţăţei şi Unirea. Oamenii legii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor patru arme neletale şi muniţia aferentă, deţinute fără drept. Poliţiştii au găsit la locuinţa lui Florin Bontea două pistoale neletale supuse autorizării, precum şi 57 de cartuşe de calibru 9 mm. De asemenea, la locuinţa lui Ion Tănasie au fost găsite un pistol de calibru 9 mm şi 13 cartuşe acelaşi calibru, dintre care cinci cu proiectil din cauciuc şi opt acustice, precum şi un dispozitiv de lansare rachete semnalizare.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că nici unul dintre cei trei nu deţinea legal armele. S-a constatat că Bontea a cumpărat cele două arme la sfârşitul lunii octombrie din Bulgaria şi le-a introdus în aceeaşi zi, fără drept, în România, fără a le declara organelor de control vamale. De asemenea, s-a stabilit că Tănasie a cumpărat pistolul în data de 17 octombrie şi l-a introdus în România în acelaşi mod. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi contrabandă calificată, cele trei arme şi muniţia fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Puşcă de tir cu aer comprimat găsită la Maglavit

Tot astăzi, în comuna Maglavit a fost identificat Florin Colcea, de 29 ani, care deţinea fără drept o puşcă de tir cu aer comprimat şi 35 proiectile sferice din metal, de acelaşi calibru. În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că acesta a achiziţionat arma şi  proiectilele sferice din metal, adecvate acesteia, din Spania, în luna iunie 2013 şi le-a introdus fără drept în România, fără a le declara organelor de control vamale. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi contrabandă calificată, arma şi muniţia fiind ridicate în vederea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS