16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăra filmată la furat, condamnată definitiv

Tânăra filmată la furat, condamnată definitiv

http://www.youtube.com/watch?v=RC8svZeRtRM

Tânăra prinsă pe 21 aprilie 2012 de angajaţii barului Cin-Cin din centrul municipiului Craiova, imediat după ce furase încasările şi banii angajaţilor, a fost condamnată definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru furt calificat. Întreaga scenă în care tânăra fură fără frică, în plină zi, în centrul Băniei, a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale barului.
În imagini se observă cum tânăra intră în barul Cin-Cin de pe strada Unirii din Craiova, se asigură că nu vine nimeni în urma sa, apoi se duce direct la un sertar, ia toţi banii pe care îi găseşte şi îi bagă în sân. Văzând că nu e nimeni prin preajmă, fata se hotărăşte să cotrobăie şi în genţile angajatelor barului, după care pleacă. Ghinionul său a fost că patronul barului, Nicuşor Chiriţă, a văzut întreaga scenă pe camerele de supraveghere şi a alertat personalul. „Eram în birou când am văzut pe camerele de supraveghere că vine o persoană care intră foarte repede în bar. Sigur cunoştea foarte bine zona pentru că s-a dus direct la sertarul unde ţineam încasările şi a luat de acolo cei aproximativ 350 de lei. Nu s-a mulţumit cu atât şi a mai luat şi din genţile angajatelor. Imediat, am anunţat personalul şi au prins-o. Mă surprinde gestul tinerei, pentru că totul s-a petrecut ziua în amiaza mare“, declara atunci Nicuşor Chiriţă. După ce au pus mâna pe femeie, angajaţii barului au reţinut-o până la sosirea unui echipaj de agenţi de la Secţia 1. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, în urma verificărilor, s-a stabilit că tânăra se numeşte Cristina Băbeanu, poreclită Monalisa, de 18 ani, din Craiova, o „clientă“ mai veche a poliţiştilor craioveni. Toţi banii furaţi, 370 de lei în total, au fost găsiţi asupra sa şi recuperaţi.
Oamenii legii au terminat destul de repede cercetările în acest dosar, iar la sfârşitul lunii august au şi trimis-o în judecată. Anul acesta, pe 7 iulie, Judecătoria Craiova a condamnat-o la doi ani de închisoare pentru fapta comisă, pedeapsă la care judecătorii au adăugat un spor de patru luni. Cristina Băbeanu a formulat recurs, iar vineri, 29 noiembrie, Curtea de Apel Craiova l-a respins, astfel că inculpata a rămas cu pedeapsa dată în iulie de Judecătoria Craiova. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat pentru GdS că instanţa a emis mandatul de executare a pedespei, „Monalisa“ urmând să fie prinsă şi dusă în arest.
Aceeaşi Cristina Băbeanu a fost condamnată pe 18 iulie, tot de Judecătoria Craiova, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru mai multe furturi din genţi şi buzunare comise în iunie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS