11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecaţi pentru trafic de migranţi, eliberaţi din arest

Judecaţi pentru trafic de migranţi, eliberaţi din arest

Judecătorii Tribunalului Dolj au admis, miercuri, cererile de eliberare din arest formulate de Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, deferiţi justiţiei pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi.
Cei patru inculpaţi au ajuns în arestul IPJ Dolj pe 26 martie, în urma unei acţiuni a ofiţerilor BCCO Craiova şi a procurorilor DIICOT, care a vizat destructurarea unei grupări de romi ce se ocupa cu traficul de migranţi pe relaţia România – Mexic – SUA – Canada. În urma descinderilor făcute în dimineaţa zilei de 26 martie au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă. Conform anchetatorilor, membrii grupului ar fi obţinut venituri de peste un milion de euro din racolarea, transportarea şi înlesnirea trecerii frontierei a peste 600 de romi. „Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis Paris, Serdaru Filip şi Popescu Luigi Cristinel, exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova. În sarcina membrilor grupării s-a reţinut că, în schimbul sumei de aproximativ 8.000 USD/migrant, au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie romă, provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada“, au precizat procurorii DIICOT. Ulterior, pe 7 iulie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor şase inculpaţi, dar şi a lui Florin Isvoranu.
Încă de când au ajuns în arestul de pe strada Amaradia, inculpaţii au formulat mai multe cereri de eliberare, însă toate au fost respinse de judecătorii Tribunalului Dolj.
Miercuri, instanţa a dispus eliberarea sub control judiciar a lui Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, însă cei patru inculpaţi nu au fost eliberaţi, pentru că decizia Tribunalului Dolj poate fi atacată cu recurs de către procurorii DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS