22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFilme de excepţie cu rateuri la proiecţie

Filme de excepţie cu rateuri la proiecţie

http://www.youtube.com/watch?v=0PHKKbiYycE

\n

Organizatorilor care au programat filmele la Centrul Multifuncţional Craiova le-a scăpat un mic amănunt: luminatorul natural al clădirii
face imposibilă proiecţia pe timp de zi

Caravana Filmului Românesc – Craiova 2013 a adus în Bănie un recital de filme româneşti de excepţie. Din păcate, primăria s-a făcut din nou de râs, în stilul caracteristic. Proiecţiile au fost programate în Centrul Multifuncţional din cartierul 1 Mai, un Romexpo oltenesc recent inaugurat, care a costat 14 milioane de euro. Atunci când au stabilit orele de difuzare, organizatorii nu au luat în calcul imensul luminator natural al clădirii, care face imposibilă proiecţia de filme pe timpul zilei. „Au fost anulate filmele de la orele 14.00, din cauza soarelui care bătea în ecran“, a informat Ionuţ Pârvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Ieri, în jurul orei 15.00, reporterii GdS au mers la Centrul Multifuncţional. Conform programului, rula filmul „Occident“. În sală se aflau un domn şi câţiva copii, care nu putea auzi decât sonorul filmului, proiecţia fiind, evident, imposibilă. Cu câteva minute înainte, câţiva tineri ieşiseră dezamăgiţi din sală, informându-i pe cei care aveau de gând să intre la film: „Nu mai intraţi, că nu se vede nimic!“. Evenimentul de la Craiova este o iniţiativă a Voodoo Films, a lui Cristian Mungiu, fiind promovat la sfârşitul săptămânii trecute de actorii Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. Maratonul de filme a debutat vineri seară (ora 19.00) cu „Love Building“ – o comedie premiată recent la Varşovia, în regia Iuliei Rugină, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în rolurile principale.

Trebuie spus că, din cauza mărimii sălii, ecoul a făcut pe alocuri imposibilă înţelegerea dialogurilor.  Organizatorii și-au cerut scuze și le-au recomandat puținilor spectatori prezenți să citească subtitrările în limba engleză. Sâmbătă (ora 20.00), capul de afiş a fost „Poziţia copilului“, un film de excepţie în regia lui Călin Peter Netzer, câştigător al Ursului de aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în 2013. Ieri, începând cu ora 18.00, erau programate alte două proiecţii de marcă, semnate de Cristian Mungiu: „Amintiri din Epoca de Aur“ şi „După dealuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS