12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Razie de amploare a poliţiştilor şi jandarmilor

Dolj: Razie de amploare a poliţiştilor şi jandarmilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj a anunţat duminică, într-un comunicat, că în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost organizată şi executată o razie, în judeţul Dolj, prin care s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce pot aduce atingere climatului de siguranţă civică, prevenirea faptelor comise cu violenţă şi prevenirea accidentelor rutiere.

Peste 200 de efective au participat la razie, printre care poliţişti de la formaţiunile de ordine publice, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, luptători de la Intervenţi rapidă şi bineînteles, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

În cadrul raziei au fost efectuate verificări şi controale la 123 baruri şi 30 discoteci, iar în cele 26 filtre rutiere instituite au fost controlate peste 450 autovechiule. Poliţiştii şi jandarmii au legitimat aproximativ 680 persoane, dintre care 150 au fost controlate sumar de arme albe.

În cadrul raziei au fost constatate 14 fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi 206 abateri contravenţionale pentru care s-au aplicat amenzi în sumă totală de 42 955 lei. Deasemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:
 În noaptea de 08/09.11.2013, în jurul orelor 23.45, a fost oprit pentru control un autoturism condus de către Lucian D, de 20 ani, din Craiova, iar cu ocazia controlului în autoturism, lângă scaunul șoferului, în partea stângă a fost găsită o bâtă din lemn cu lungimea de 50 cm, iar în portbagaj a fost găsită o bâtă din lemn tip basseball, cu lungimea de 72 cm. S-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de armă albă, conform Lg. 61/1991R.

In noaptea de 08/09.11.2013 cu ocazia raziei au fost depistaţi următorii administratori ai unor societăşi comerciale care nu au asigurat cu personal propriu sau specializat ordinea publică în local: Radu Ş. având punct de lucru în comuna Mârşani, Dolj; Vasile V,, administrator la unei societăţi cu sediul în comuna Breasta, Dolj; Aurora V., 46 ani,din Filiaşi cu punct de lucru în oraşul Filiaşi. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991R.

A fost depistat Cristinel G., 43 ani, din comuna Braloştiţa, sat Sfircea, Dolj care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a exploatat în spaţiul societăţii două aparate electronice cu câştiguri, fără licenţă de organizare a jocurilor de noroc şi autorizaţii de exploatare. Cele două aparate electronice „slote machine” şi suma de bani rezultată din încasări, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 77/2009.

Daniel S., de 35 de ani, din comuna Călăraşi, Dolj a fost depistat conducând un autoturism, în localitatea Sărata, având o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS