8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţistul prins cu şpaga în gură, la judecată

Poliţistul prins cu şpaga în gură, la judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a celor doi agenţi de poliţie de la Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, Vasile Bogdan Stîrlea şi Daniel Gheorghe Bulat, acuzaţi că le dădeau arestaţilor telefoane mobile în schimbul unor sume de bani.

Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj au început cercetările în acest caz la începutul lunii octombrie, după ce o craioveancă s-a plâns că un poliţist din cadrul IPJ Dolj i-a cerut 250 de euro ca să-i dea un telefon mobil prietenului ei, care este încarcerat în arestul de pe strada Amaradia. Oamenii legii ştiau deja de apucăturile unor agenţi de la arest, pentru că în ultimul timp mai multe persoane se plânseseră că poliţiştii le cer bani pentru a le da arestaţilor telefoane mobile. Ulterior, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Denunţătoarea s-a întâlnit cu agentul Vasile Bogdan Stîrlea şi i-a dat cei 250 de euro şi telefonul mobil care urma să ajungă la prietenul ei din arest. Stîrlea, care a fost ridicat imediat după ce a pus mâna pe bani şi telefon, le-a povestit poliţiştilor că el este numai intermediarul „afacerii“, iar o parte din bani trebuia să-i primească colegul său, Daniel Gheorghe Bulat, acesta fiind şi cel care trebuia să introducă telefonul în arest. Agentul Stîrlea a fost de acord să colaboreze cu anchetatorii şi a plecat să îl întâlnească pe agentul Bulat şi să-i dea 150 de euro şi telefonul pe care trebuia să-l introducă în arest. Cei doi poliţişti s-au întâlnit în faţa blocului lui Bulat din cartierul Rovine, iar Stîrlea i-a dat cei 150 de euro şi telefonul mobil colegului său. După ce au discutat mai multe minute, Bulat a plecat către casă, iar când s-au apropiat ofiţerii Anticorupţie şi-a dat seama că este „victima“ unei acţiuni de prindere în flagrant şi a fugit în scara blocului. A fost prins la etajul patru, în timp ce încerca să ajungă în podul blocului. După ce au pus mâna pe el, poliţiştii l-au percheziţionat, însă nu au mai găsit nici telefonul şi nici banii, iar când l-au întrebat unde e şpaga, Daniel Bulat nu a răspuns. Telefonul a fost găsit în pod, unde agentul îl aruncase, însă oamenii legii nu au mai găsit cei 150 de euro, deşi au căutat în podul blocului şi de la parter până la etajul patru. Au hotărât să-l ducă pe agentul Bulat la Parchet, pentru a-l audia, iar la ieşire din bloc unul dintre poliţişti a observat că acesta mesteca ceva. I-au deschis gura cu forţa şi au găsit şpaga, pe care Bulat încerca să o mestece şi să o înghită.
Ulterior, cei doi au fost arestaţi preventiv, iar la sfârşitul lunii octombrie au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS